PočetnaAktuelnoHalid Bešlić uz čije su se pjesme slavile brojne evropske i svjetske titule: Oženio sam pola hrvatske reprezentacije

Halid Bešlić uz čije su se pjesme slavile brojne evropske i svjetske titule: Oženio sam pola hrvatske reprezentacije

Decenijama je Halid Bešlić, zajedno sa Šabanom Šaulićem i Harisom Džinovićem, na vrhu scene narodne muzike. Teško je izdvojiti neki od njegovih hitova, jer ih ima na desetke.

Među najnovijim je “Ja bez tebe ne mogu da živim”, a prema svemu sudeći vrlo brzo će ga naslijediti i posljednji singl “Taman je” koji također potpisuje Mirko Šenkovski Geronimo.

– “Taman je” osvojila je simpatije širom regiona. Pjesma koju je uradio Geronimo brzo je našla put do publike. Ona je odlična najava za album, ali još nisam siguran kada će on biti pred publikom. Već sam otpjevao pet pjesama, tako da smo negdje na pola puta. Matrice za preostale četiri pjesme su spremne, ali da bih snimio moram biti odmoran da ih mogu fino interpretirati i prenijeti emociju do publike. Uz devet novih pjesama bit će i dvije bonus kompozicije i to “Ja bez tebe ne mogu da živim” i duet sa Borisom Režakom. Iskren da budem, ne mogu da slušam više od 11-12 pjesama na albumu. Mislim da tako razmišlja i većina publike – kaže na početku razgovora za Faktor Halid Bešlić.

Prema njegovim riječima, veliki problem bh. estrade je prava poplava pjevača.

– Oni su nastali kao rezultat muzičkih programa. Svi nekako hoće da pjevaju. Prvo je krenulo sa  Grandom, Hayatom, Valentinom… Ko će to više slušati. Naravno da su potrebne nove snage, ali ih ima puno. Nikog ne bih posebno izdvajao. Armin Bijedić je na dobrom putu. On je moj drug, neću da ga previše hvalim, samo ću reći da je dobar. Neki se bave muzikom samo da bi bili u medijima. Ko ne može finansijski opstati od muzike, ne treba se ni baviti njome. Oni nemaju šta tražiti na sceni. Onaj ko radi, ko ima tezge i pjeva, znači da ga narod traži. Ja sam pet godina punio kafane po Sarajevu, a nisam imao nijedne svoje pjesme. Jednostavno, narod me voli. Čekala se samo singlica da krenem naprijed u karijeri. Ima ljudi koji snime deset ploča i niko ih ne traži. Ne znam što se oni bave pjevanjem – kaže Halid.

Bešlić je omiljen među sportistima. Uz njegove pjesme slavile su se brojne evropske i svjetske titule.

– Oženio sam pola hrvatske reprezentacije. Luka Modrić me je zvao dvije godine prije vjenčanja i stalno napominjao da ne zaboravim datum. Puno mu je bilo stalo da pjevam na njegovom vjenčanju. Naravno, tu je bio i Dario Srna i mnogi drugi. Stvarno u Hrvatskoj imam vjernu publiku i tamo su veoma tražene pjesme “Lavanda”, “Čardak”, “Zlatne strune” – kaže legenda narodne muzike.

 

Pratite nas:
Evo zašto većina h
Kemiš predložio Zo