PočetnaAktuelnoHalid Muslimović, na suđenju zbog optužbi da je udario šakom i ugrizao partnerku, tvrdi da se branio

Halid Muslimović, na suđenju zbog optužbi da je udario šakom i ugrizao partnerku, tvrdi da se branio

Pjevač Halid Muslimović optužen je u julu prošle godine da je šakom u vilicu udario svoju bivšu partnerku Sonju Bašić i ugrizao je za rame tokom napada.

Vještak Milan Srdić danas je na ročištu Muslimoviću u Osnovnom sudu Banja Luka, opisao povrede koje su Bašićevoj nanesene kritične večeri.

Naveo je da se zbirno radilo o lakšim tjelesnim povredama, te precizirao da je na ramenu bio vidljiv otisak zuba od ugriza srednje jačine. Istakao je da je oštećena imala više krvnih podliva i oguljotinu na leđnoj strani grudnog koša nastalih usljed pada.

Odbrana je pokušala ukazati da je Bašić bila u navodno alkoholisanom stanju, a pitali su i da li su neke od povreda mogle nastati usljed samopovređivanja.

Muslimović je čak tokom ispitivanja vještaka dodao da je Bašić bila “maksimalno pijana”, što je tužilaštvo odbacilo.

-Ja sam taj koji je bio napadnut. Otiman mi je volan, ključevi… Ja sam taj koji se branio sve vrijeme – rekao je Muslimović.

Muslimović je optužen da je 27. jula 2018. godine na putu iz Kozarca ka Banjoj Luci u svom vozilu prvo verbalno, a zatim i fizički napao Bašić sa kojom je bio u ljubavnoj vezi. U jednom momentu je zaustavio auto i za kosu je izvukao sa suvozačevog mjesta, a onda upet ugurao u auto i dovezao do Banje Luke, udarivši je nekoliko puta, piše Faktor.

Kada je zatražila da je ostavi kod stana u ovom gradu i rekla da će pozvati policiju, rekao joj je “Ti si mala maca za mene. Znaš li ti ko sam ja, vozaću te u gepeku, mrak će te progutati”. Bašić je naneseno više povreda, podliva i oguljotina.

 

Pratite nas:
Zavodila ga ispred n
Branka Sovrlić ogro