PočetnaAktuelnoHalidu Muslimoviću sud ipak ne oduzima imovinu: Sve je laž, Ermin Elezović blefira i duguje mi pare

Halidu Muslimoviću sud ipak ne oduzima imovinu: Sve je laž, Ermin Elezović blefira i duguje mi pare

Ne znam ja za to. To je laž – govori Halid Muslimović na početku razgovora o navodima pojedinih srbijanskih medija da je Osnovni sud u Prijedoru donio je odluku o usvojenju zahtjeva za izvršenje koje je podnio Ermin Erko Elezović, a prema kojem treba popisati, procijeniti i prodati sve pokretne stvari pjevača radi naplate potraživanja od 32.000 eura.

Muslimović je ovu vijest od nas čuo, ali nije mu trebalo dugo da shvati o čemu se radi. Naime, spor koji se već dugo vodi između Elezovića i Muslimovića 7. oktobra okončan je rješenjem o obustavi postupka izvršenja i ukidanju provedene izvršne radnje.

-Mi se borimo s tim krpeljom. To je prevara u kojoj su oni uspjeli putem sudova koji su im naklonjeni. To je sve humor i budalaština. Samo sam mu želio pomoći, pružiti ruku nekome kada treba i kada tone, a povuče i tebe. Eto, o tome se radi – kaže Muslimmović, ogorčen pisanjima pojedinih medija koji povlače nešto, kako kaže, staro toliko godina.

Advokat Halida Muslimovića Milenko Tomić, je također, ostao zatečen.

-Nije to tako, ništa nije doneseno, a ja nisam ništa dobio. Prethodni postupak je obustavljen. Prerano je govoriti o drugom prijedlogu. Sve je to po principu rekla-kazala. Nikakav postupak izvršenja nije pokrenut jer je prethodni obustavljen radi duga. To su priče za malu djecu – kazao nam je Tomić.

Muslimovićev advokat nam je, također, na uvid poslao fotografiju rješenja od 7. oktobra na kojem se vidi da se rješenje odnosi na obustavljanje postupka izvršenja i ukidanje provedene izvršne radnje.

Gdje su dokazi

Nedavno nam je Muslimović, sa svoje tačke gledišta, pojasnio čitavu situaciju.

-Ermin Elezović laže i blefira. Čovjek mi duguje pare koje sam pozajmio kad je meni bilo najteže, za vrijeme rata. Sud je akceptirao neke stvari koje nemaju veze s tim postupkom. Bio sam nemoćan u Jagodini i oni su radili šta su htjeli. Došlo je do toga da oni to ne mogu realizirati. On je jedan običan krpelj, lešinar… On meni duguje pare, a skoro sam ih i halalio. Uostalom, neka pokaže i dokaže kad mi je dao pare, gdje i zašto. Laže – kazao je tada Muslimović.

Pratite nas:
Sin Snežane Đuriš
Branka Sovrlić prog