PočetnaIntervjuHARIS SEFER OBJAVIO JE PJESMU „PLAHOVITA NERETVA“: Priča o braku sa ženom koju je upoznao na nastupu

HARIS SEFER OBJAVIO JE PJESMU „PLAHOVITA NERETVA“: Priča o braku sa ženom koju je upoznao na nastupu

Mladi i talentirani pjevač iz Holandije, a hercegovačkih korijena, Haris Sefer objavio je još jednu novu pjesmu koja se zove „Plahovita Neretva“.

Tekst za ovu Harisovu novu pjesmu pisao je Mevsad Pamuk, muziku i aranžman Samir Zavlan, gitare je svirao Mustafa Behmen, prateći vokal Mensura Bajraktarević, a pjesma je snimana u sarajevskom studiju „SAZ“. Naravno, video za pomenutu pjesmu sniman je u Mostaru uz Neretvu i pokraj ili ispod Starog mosta.

 

-Mnogo se zahvaljujem Samiru Zavlanu, koji uvijek mene i moju porodicu primi kao kućne prijatelje. Nije mu mrsko posavjetovati ,a isto tako se maksimalno potrudio da ova pjesma dođe do najboljeg izražaja.

Kada je pjesma“ Plahovita Neretva“ došla do njega, odmah me nazvao i pitao: “Hare moj, šta misliš da snimiš ovu pjesmu?“. Pjesma je zapravo ležala u ladici i trebala je već ranije naći put do slušaoca. Sarađivali smo mi ranije za festival Ilidža i mogu svima toplo preporučiti saradnju sa dobrim čovjekom i muzičarom kao što je on. Isto se moram zahvaliti svom ocu koji je insistirao da snimim ovu pjesmu. Godinama smo slušali demo snimak dok smo putovali na razne nastupe. Zato se i on pojavljuje u jednom kadru spota gdje svira frulu – otkrio nam je mladi Sefer sve detalje vezane za novu pjesmu.

Haris Sefer je rođen u Holandiji, tačnije u Den Hagu 1995., a njegovi roditelji su došli 1993. godine u Den Hag.

-Odrastao sam uz holandski sistem, išao u holandsku školu,a sa roditeljima učio bosanski jezik. Kada sam odlučio da se počnem baviti i pjevanjem, e onda sam pravo krenuo sa učenjem ,a posebno padeže. Moji roditelji su inače porijeklom iz Jablanice. Prve dvije pjesme sam snimio 2013. godine sa OTV Valentino, a onda sam prešao u Hayat produkciju, a njima sam sarađivao punih šest godina. Kao mali dječak otkrio sam taj neki moj talenat prema pjesmi, a najviše sam, još na kasetam tada u to vrijeme, slušao Halida Bešlića, Haris Džinovića, to je bio neki naš kontakt sa BiH, sve dok nismo nabavili satelitsku antenu.

Da li si ikada razmišljao da snimiš neku pjesmu na holandskom jeziku?

-Ne, zaista nisam jer naša pjesam me douvijek privlačila, naša kultura, jer ipak je drugačiji osjećaj kada se zapjeva na maternjem jeziku. Ja obožavam i sevdah.

Ko finansira Harisa Sefera?

-Harisa Sefera finasira Haris Sefer. Naravno tu je i moja familija koja me pomaže, daje savjete,ali konačnu odluku uvijek ja donesem na kraju. Inače, moju suprugu s kojom sam u braku evo već godinu dana, upoznao sam baš na jednom od mojih nastupa, pa mi je ona velika potpora.

-Hayat je kuća je zaista mnogo učinila za mene, a svaka promjena za svakog je dobra. Imali smo i imat ćemo i dalje dobre odnose, redovno komuniciram sa Amelom Karačić iz Hayat-a – kazuje nam on.

Haris nam je još otkrio da ima podršku kako od starijih tako i od mlađih kolega. Posebno ističe Refiju Muslić, Ferida Avdića, Adnana Jakupovića, Dinu Memića…

Bato Šišić

 

Pratite nas:
HITNO OPERISAN! Dokt