PočetnaAktuelnoHoće li se bosanska zastava, zahvaljujući hrabrom bokesru Enveru Šljivaru, vioriti širom Evrope?

Hoće li se bosanska zastava, zahvaljujući hrabrom bokesru Enveru Šljivaru, vioriti širom Evrope?

Bosansko – hercegovački bokser Enver Šljivar sa adresom stanovanja u Švicarskoj, za nekoliko dana opet će ući u ring, prvi put u ovoj 2020. godini.

Bit će to 8. februara u Bukureštu, a boksuje svjetski kup osmorice.

Ponudu za ovaj boks meč dobio je na njegovom posljednjem boksu meču u Frankfurtu pred sami kraj prošle 2019. godine i to od predsjednika žirija.

Na ovom boksu meču radi se o veoma bogatom nagradnom fondu. Spektakl će se održati u jednoj od najvećih dvorana u Bukureštu.

-Poslije ovoga boks meča, očekuje me boks meč za Evropskog prvaka u  Francuskoj. Kada bi tu osvojio pomenutu titulu, odmah bih dobio direktan duel za osvajanje šeste titule svjetskog prvaka. Ta titula donijela bi mi  potpisivanje profesionalnog ugovora za „Gloriy prvu asocijaciju na svijetu. Cijela godina bit će mi ispunjenja boksom i nadam se pobjedama – rekao  nam je kratko pred boks meč u Bukureštu, Enver Šljivar.

Enver Šljivar uvijek ističe da je iz BiH, ponosi se domovinom svog porijekla,a tako će biti na nsvim njegovim narednim mečevima.

Nesumnjao u to da će se Enver iz Bukurešta vratiti kao pobjednik, te da će i u Rumuniji da se zaviori zastava BiH, a sve zahvaljujući ovom hrabrom i izuzetno talentiranom bokseru.

Bato Šišić

 

Podijeli

Pratite nas:
Međunarodni turnir
Seju Kalača ipak ni