PočetnaAktuelnoHrvatska muzička noć u Frankfurtu: Svi čekali Mišu Kovača na bini, a onda se iznenada pojavio Ćiro Blažević

Hrvatska muzička noć u Frankfurtu: Svi čekali Mišu Kovača na bini, a onda se iznenada pojavio Ćiro Blažević

U metropli njemačke pokrajine Hessen, u gradu Frankfurtu, po deseti put organizirana je Hrvatska muzička noć sa najpopularnijim imenima hrvatske muzičke scene.

Ćiru vole sve generacije

Više od 10.000 posjetilaca uživalo je punih 10 sati u velikim hitovima Crvene jabuke, Miroslava Škore, Jelene Rozga, Mate Bulića, Lidije Bačić, grupe Vigor, Maje Šuput, Prljavog kazališta, a posebno se s nestrpljenjem očekivao izlazak na binu, velike muzičke legende nekadašnje Jugoslavije, a danas muzičke legende iz Hrvatske, Miše Kovača.

Miroslav Škoro s kolegama iz grupe Vigor

Svaki od pjevača učinio  je da se atmosfera u dvoranii dovede do usijanja, pa se tako niko posebno ne bi mogao izdvojiti. Svako od njih pjevao je najveće hitove iz njihovih uspješnih karijera, pa je tako svaki od pojestilaca mogao da pronađe nešto za sebe.

Ćiro i Toni

Žera i Robert iz Livna

Mada se nije pojavljivao među publikom iz VIP odjela kompletanu noć pratio je velikan i legenda fudbala Ćiro Blažević koji je svojim dolaskom u bekstejdž izazvao pravo ludilo među onima koji su uspjeli da ga vide. Tako je uslijedilo obavezno fotografiranje,a uvijek nasmijani Ćiro dodatno je zagrijao atmosferu.

Zajednička fotografija porodice Martinović i njihovih saradnika

U bekstejdžu smo sreli i vrhunskog gitaristu Omera Rakovića koji živi u Biblingenu u Njemačkoj koji je veoma često na bini kao dio pratećeg benda  popularnih pjevača iz regiona.

Nastup Jelene Rozge

Na kraju se moze reći da su organizatori i ovaj pogodili ukus publike, ali da su i ovaj put pokazali svu njihovu profesionalnost i vrhunsku organizaciju jednog ovakvog muzičkog spektakla u Frankfurtu.

Omer Raković i pjevač Tiho Orić iz Splita

Bato Šišić

 

 

Pratite nas:
Šaulića ne zanima
Darko Lazić se prvi