PočetnaAktuelnoIako 17-godišnjak, Denis Ikanović je jedan od traženijih muzičara u inozemstvu: Svirao sa mnogim pjevačima od Harisa Berkovića do Ade Gegaja

Iako 17-godišnjak, Denis Ikanović je jedan od traženijih muzičara u inozemstvu: Svirao sa mnogim pjevačima od Harisa Berkovića do Ade Gegaja

Svi možemo primjetiti  da na estradi već odavno dolazi do smjene generacija, da su sada popularniji „neki novi klinci“pjevači, od njihovih mnogo starijih kolega. A, to nije samo tako sa pjevačima već je tako i u svijetu muzičara.

Dolaze mlađi muzičari, puni ideja, prilagođeni današnjoj populaciji koja se okuplja u diskotekama, klubovima. Jedan od takvih mladih i izuzetno talentiranih muzičara je i  Denis Ikanović koji ima 17 godina, a živi u Austriji.

Sviranjem se počeo baviti od devete godine života, pa su klavijature postale dio njegove svakodnevnice. Stajao je mladi Denis na bini sa dosta popularnih pjevača, bio im muzička pratnja, a svi oni imaju samo riječi hvale za njega.

Jadan od njih je i pobjednik Zvezda Granda Haris Berković, pa stari estradni vuk Ado Gegaj koji je u mladom Denisu prepoznao“ono nešto“ što većini današnjih muzičara nedostaje.

-Oduvijek mi je bila želja da budem muzičar, da muzika bude dio mog života, a samo vježbanjem i upornim radom to se može ostvariti. Ne zapostavljam je ni školovanje, ali sebe u budućnosti vidim kao velikog muzičara jer je muzika jednostavno u mojoj krvi. Trudit  ću se naravno da opravdam povjerenje kako mojih roditelja koji mi daju veliku podršku isto tako svi onih koji vjeruju u mene – rekao je Denis.

Denisu Ikanoviću podršku pruža i TV voditelj Buco Smajlović koji Denisa kad god može promoviše na TV Glas Drine za koju radi.

 

Pratite nas:
Viki Miljković priz
Dragana Mirković is