PočetnaAktuelnoIbro Bublin otkriva zašto je otišao u Beograd: Još nije naišla djevojka zbog koje bi zaigralo moje srce

Ibro Bublin otkriva zašto je otišao u Beograd: Još nije naišla djevojka zbog koje bi zaigralo moje srce

„Imala si oči samo za mene“, naziv je nove pjesme jednog od najpopularnijih mladih sarajevskih i  bh. pjevača, pobjednika Zvezde Granda, Ibre Bublina.

Pjesma je za samo sedam dana dostigla cifru od skoro 700.000 gledanja na YouTube kanalu.

Mladi Ibro je svjestan činjenice, da danas, samo dobra pjesma može pjevača da dovede na sami vrh i da ga tu zadrži duži period. U njegovoj mladoj karijeri imao je Ibro i upjeha i padova,ali više onih prvih,a za ove druge, uglavnom su većim dijelom bili krivi neki drugi, već on sam.

-Svjestan sam, nažalost, da je estrada prepuna onih koji joj u stvari i ne pripadaju, ali koji  su opet uvijek tu negdje i koji uvijek pokušavaju da se na ovaj ili onaj način održe u vrhu. S druge strane, svjestan sam da se samo dobrom i kvalitetnom pjesmom, dobrim i kvalitetnim radom može dosta toga postići. Imao sam i ja lutanja, ali na svu sreću samo kratkih lutanja, po pitanju snimanja novih pjesama ,ali sam onda upoznao pravu ekipu saradnika sa kojima sam evo snimio i ovu moju zadnju pjesmu. A, publika ju je prihvatila, odobrila i zavoljela.

Ovom pjesmom kao da si pomalo uozbiljio?

-Kako po spotu, tako isto i tekstualno i muzički pjesma je ozbiljnija u odnosu na predhodne, a ustvari želio sam da počnem da gradim tu neku ozbiljniju karijeru, a po rekaciji publike shvatio sam da sam na pravom putu. Želim da se svaka moja pjesma sluša, da ljudi vide ozbiljnost onim čime se bavim. Uvijek sam davao akcenat na tekstove koji su ozbiljni i koji imao smisao. Želim da karijeru gradim na nekoj kulturnoj priči, jer sam tako i započeo.

U spotu se pojavljuje nepoznata djevojka, a odmah su mnogi povezali da bi mogli vas dvoje da budete i u vezi?

-Ma, ne ni govora. Tihana je jedna divna djevojka i moja dobra prijateljica, a poznajemo se odavno. Zamolio sam je da bude dio spota ove moje nove pjesme i ona je pristala.

Opet si snimao pjesmu u Beogradu. Da li se, kao i većina mladih pjevača iz BiH, u Beogradu osjećate sigurnije, da će te tu dobiti hit pjesmu?

-Ne, ne… Osjećam se sigurnije po pitanju pjesme ,ali u Sarajevu ili u BiH niko ništa konkretno ne nudi. Kada bi mi neko od hrvatskih ili makedonskih autora ponudio dobru pjesmu ja bih je uzeo. Stvar je samo dogovora i onoga šta ti se nudi i da li se ja kao pjevač pronalazim u toj pjesmi. Do sada je Petar Stokanović uvijek podogodio ono što meni leži.

Da li  pratiš Zvezde Granda i kakav je tvoj danas odnos sa čelnicima  produkcije Grand?

-Slagao bih kada bi rekao da pratim redovno jer ja vikendom uvijek radim, ali gledam snimak ponekad i uvijek vidim da Zvezde Granda su jednostavno bile i ostale mjerilo dobrog i kvalitetnog pjevača, pjevača. U daljnoj saradnji sam Grandom, i kako je bilo na početku tako je i sada.

Da li nakon već nekoliko snimljenih pjesama razmišljaš o nekom mini solističkom koncertu u Sarajevu?

-Mislim da je još rano o tome razmišljati, a ja u svojoj glavi imam planove koji pucaju na visoko. Ne želim sada o tome da pričam, ali uskoro će biti više informacija. Nakon ove snimljene pjesme veoma ubrzo slijedi još jedna nova sa bržim ritmom, jer želim, da  barem što se diskografije tiče ostanem u korak sa vremenom.

Dosta mladih pjevača iz BiH snimaju duetske pjesme sa pjevačicama iz Srbije. Planiraš li ti tako nešto?

-Sve te pjesme koje su do sada snimljene su jako uspješne i postale su  brzo popularne. Međutim ja sam specifičan po svom glasu i po onome što pjevam,ali kada bi se desila jedna takva pjesma, što da ne.

Kad bi ti se ponudio duet sa Hankom Paldum, Šemsom Suljaković ili Amelom Zuković da li bi pristao na to s obzirom na razliku u godinama?

-Bila bi mi to velika čast. Sve tri su bh. muzičke dive, svaka od njih je specifična, popularna i omiljena na svoj način. To bi mi bila velika čast i zadovoljstvo. Godine nisu nikakva prepreka, potrebna je samo dobra pjesma.

Ibro i ljubav?

-Dobro, i šta sa tim?

Pa, da li si se zaljubio, da li je naišla prava?

-Još nisam naišao na djevojku zbog koje bi  mi srce onako brže zakucalo. Još sam ja mlad, pa će se i to desiti. Trenutno sam okupiran karijerom, fakultetom, nastupima, a na kojima me i dalje prati moj otac Dervo koji je i dalje uz mene.

Još uvijek te otac prati. Da li će tako biti i nakon dvadeset godine karijere?

-Što da ne, ako bude mogao, ako ga zdravlje bude služilo nek ide. Jednog dana kada ga ne bude, da se mogu sjećati gdje smo sve zajedno bili i šta smo sve zajedno prolazili. Slobodno mogu da  kažem, to je moj jedini i iskreni prijatelj u životu. Malo je takvih slučajeva gdje roditelj ide sa djetetom na nastupe,ali ja sam iskreno sretan zbog toga.

Bato Šišić

Pratite nas:
Za ove hitove nemate
Damir Šabić Fazla,