PočetnaAktuelnoIbro Bublin se ni kriv ni dužan našao u centru skandala: Saša Lazić me lažno optužio, ali zahvaljujući meni dobio je besplatnu reklamu

Ibro Bublin se ni kriv ni dužan našao u centru skandala: Saša Lazić me lažno optužio, ali zahvaljujući meni dobio je besplatnu reklamu

Umjesto da gradi karijeru, da samo ide naprijed kao pobjednik „Zvezda Granda“, mladi i multitalentirani Ibro Bublin našao se u centru regionalnog muzičkog skandala zvanog „krađa pjesme“.

Naime, zbog nekoliko riječi koji se podudaraju u refrenu njegove nove pjesme, kompozitor iz Beograda sa porodičnim korijenima iz BiH tačnije iz  Doboja, optužio je Ibru da mu je „ukrao“ pjesmu, te da je pod hitno mora povući sa YouTube.

Mislio je mladi Ibro da je to samo trenutna hajka na njega. Međutim, kada se u sve to uključio i Saša Popović, Ibro je morao da povuče pjesmu.

-Dešavaju se neke stvari za koje ni sam ne znam šta imaju za cilj. Da me degradiraju, da me ponize, da opovrgnu moj uspjeh i talenat ili je u pitanju nešto sasvim drugo?! Moja želja je da samo pjevam, da se družim sa publikom, a ne da skandali budu dio moje karijere. Možda je i čak bolje što mi je ovo sve namješteno na samom početku moje karijere, da bi ubuduće znao kako da se ponašam i postavim prema saradnicima, takozvanim prijateljima, i svima onima koji sada likuju, a vjerujte mi da ih je zaista mnogo. Ali uz Božiju pomoć, pomoć mojih roditelja i brata i par istinskih ljudi koji cijene moj rad lagano izlazim iz ove užasne situacije koja vjerujem nikome nije donijela dobrog – rekao nam je mladi Bublin.

Na pitanje koliko ima istine u tome da će ga Saša Lazić tužiti, Ibro nam je odgovorio:

-Prvo sačekajmo da li će da bude išta od te tužbe, pa ćemo onda dalje razgovarati. Saša je umjesto da prvo mene kontaktira sve dao u javnost, valjda da se preko mog imena još malo više propagira. Ako mu je to bio cilj, onda je u tome i uspio. Mogu samo da kažem da ga cijenim kao autora, a o njegovim drugim karakteristikama mogli bi još razgovarati.

Ono što je posebno začudilo Ibru Bublina  je to da su ga samo rijetki pjevači u BiH podržali ali, kako nam reče,  to ga nije iznenadilo.

-Ponavljam, u životu treba nešto ružno da ti se desi pa  da shvatiš koga imaš pored i oko sebe. Ja sam shvatio, vidio i odlučio, nikada više neću da budem previše blizak ni s kim jer sve si predstavljaju kao dobročinitelji i drage kolege, a ustvari jedva čekaju da ti karijera krene nizbrdo. Ali, na svu sreću kod mene nije takav slučaj – govori Ibro.

Pratite nas:
Sanela Muminović pj