PočetnaAktuelnoIndira Radić radila kao medicinska sestra: Pjevala sapacijentima, A ovo sigurno niste znali iz njene prošlosti

Indira Radić radila kao medicinska sestra: Pjevala sapacijentima, A ovo sigurno niste znali iz njene prošlosti

Prije nego što je došla u Srbiju i postala poznata pjevačica, Indira Radić živela je u Zagrebu, gdje je radila kao medicinska sestra u jednoj bolnici.

Popularna folkerka rođena je u Doboju, u Bosni i Hercegovini, gdje je i završila srednjoškolsko obrazovanje. Njena želja bila je da se bavi pjevanjem, ali u tome nije imala podršku roditelja, pa je morala da se obrazuje za neko “ozbiljno” zanimanje.

Odlučila se za medicinu.

-Najviše zbog majke, koja nije željela da postanem pjevačica, ja sam upisala medicinsku školu. I daljina mi je predstavljala problem. Najbliža muzička škola bila je u Banjoj Luci, ali je taj grad od Dragalovaca udaljen gotovo šezdeset kilometara. Sa druge strane, Doboj, koji je skoro upola bliži, imao je samo medicinsku školu. Odabrala sam da putujem svakoga dana, ali da spavam kod kuće – rekla je Indira, pa se osvrnula na svoje prvo zaposlenje u glavnom gradu Hrvatske.

-Ostao mi je u lijepom sjećanju rad u bolnici u Hrvatskoj. Kolege su me mnogo voljele zbog moje neposrednosti. Muziku nisam zapostavljala, stalno bih pjevala, kako pacijentima, tako i kolegama. S nekima sam ostala i do danas u kontaktu.

Potom je uslijedio dolazak u Beograd kada je odlučila da napusti medicinu i posveti se najvećoj ljubavi – muzici.

-Beograd sam dobro upoznala tek poslije dužeg boravka u njemu. Danas su Beograd i Srbija moja domovina. Pošto sam putnik, umjetnik, uvijek čekam kada ću sletjeti u svoju beogradsku luku, u kojoj me čekaju najdraži. Tu sam najspokojnija. Bilo je u početku vrlo teško! Došla sam iz malog mjesta, govorila ijekavicu, nikoga nisam poznavala. Pune tri godine bile su potrebne da se naviknem i da započnem muzičku karijeru – prisjetila se Radić.

Please follow and like us:
Pratite nas:
Napunila je 40 godin
Priča o braći Ifet