PočetnaAktuelnoIsmijavala se koroni, pričala da je to izmišljeno, a završila na respiratoru: Bila sam glupasta

Ismijavala se koroni, pričala da je to izmišljeno, a završila na respiratoru: Bila sam glupasta

Britanska manekenka Holly McGuire mjesecima je pokušala svoj utjecaj u javnosti koristiti za širenje poruka o zaradi preko vakcine te je ”pokušavala otvoriti oči ljudima o lažima koje servira farmaceutska industrija”.

Holly je na Instagramu redovno pisala kako ne vjeruje da virus uopće postoji, a kazala je i kako je vakcina za lakomislene ljude.

Na kraju se zarazila koronom, a imala je poprilično snažne simptome.

Međutim, Holly je odbijala vjerovati da je uistinu zaražena koronom sve dok nije završila u bolnici, a u konačnici i na respiratoru.

U bolnici je provela tri sedmice, a većinu tog vremena bila je na kisiku te na respiratoru.

Nakon što je jedva izvukla živu glavu, Holly je promijenila mišljenje.

-Morate se vakcinisati. Ne budite naivni i glupasti poput mene. Vakcine će vam spasiti život i spriječiti vas da odete u bolnicu. To se može dogoditi svakome. Imala sam veliku sreću. Bila sam, kao što znate, antivakser, i na kraju sam požalila u bolnici dok sam bila na kisiku zbog svojih stavova. Sada shvaćam da sam bila luda što sam to podcijenila – rekla je Holly u razgovoru za Mirror.

Kaže kako je dva puta bila na rubu smrti i da se ide vakcinisati čim se oporavi.

-Suprug Steve priznao mi je da se pripremio za najgore. Zvao je moju majku uplakan govoreći joj da nema puno šanse da preživim. Davali su mi samo 15 posto šanse, ali sam se izvukla. Sada imam novu šansu da živim. Cijepite se. Odmah!  – poručila je Holly.

Holly je svoje iskustvo podijelila i na društvenim mrežama, a brojni pratitelji su je napali zbog promjene stava jer je prije žestoko kritizirala ljude koji su se vakcinisali.

Holly McGuire proslavila se u Britaniji pozirajući kao djevojka dana u brojnim dnevnim novinama.

Pratite nas:
Miroslav Ilić izaš
Novi Dinin singl iz