PočetnaShowbizIspovijest legendarne glumice o paklu zavisnosti od alkohola: Bila sam u ratu sa sobom, ali 22 godine sam trijezna

Ispovijest legendarne glumice o paklu zavisnosti od alkohola: Bila sam u ratu sa sobom, ali 22 godine sam trijezna

Američka glumica Jamie Lee Curtis (62) je kasnih 80- ih bila zavisnik od droge i alkohola, kao i od lijekova.

Ali, svoju borbu sa sobom uspjela da je pobijedi i danas 22 godina nije okusila alkohol.

Svoj put od zavisnosti do treznosti podijelila je na Instagramu uz fotografijom iz mlađih dana na kojoj u ruci drži čašu alkoholnog pića.

-Nekada davno… u dalekoj, dalekoj galaksiji… bila sam mlada zvijezda u ratu sa samom sobom. Tada to nisam znala. Grabila sam sve i držala to skriveno. Bila sam bolesna kao i moje tajne – ovako je započela svoju ispovijest američka glumica i zahvalila svima koji su joj pomogli u ovoj borbi.

-Uz Božju milost i podršku mnogih ljudi, koji mogu razumjeti moje emocije, te nekoliko anđela treznosti… uspjela sam dan po dan da ostanem trijezna već 22 godine’.

Ona je dodala kako nije bila od onih alkoholičara koji su dotakli samo dno, pa joj je jedna od rijetkih fotografija na kojoj ponosno pije veoma korisna kako bi se prisjetila tog vremena.

-Svima koji se bore i onima koji su na tom putu… Moja ruka u vašim – zaključila je Jamie Lee Curtis.

Inače, njena zavisnost od lijekova, a  zatim i od droge i alkohola počela je kasnih osamdesetih.

Njena sestra Keli ju je posjetila u ljeto 1998. godine i sa sobom ponijela lijekove za bolove zbog povrede rebra.

-Znala sam da ih ima u svom koferu, koji je stajao u ormanu gostinjske sobe – rekla je ona svojevremeno, i zaplakala.

-Praktično sam joj uzela sve opijate. Kada je odlazila, znala sam da će kod pakovanja primijetiti da joj nedostaju lijekovi. Znaa sam da moram da joj priznam šta sam uradila, pa sam joj napisala poruku i ostavila na njenom koferu. Došla sam kući toga dana, ona me je zagrlila i rekla da me voli i da je zabrinuta za mene, i da nije spremna da me gleda kako se ubijam.

Nakon toga je pronašla je članak u Eksvajeru “Vikodin, moj Vikodin”, koji joj je mnogo pomogao. Tada je otišla na prvi sastanak i započela borbu protiv zavisnosti, iako priznaje da je bilo jako teško da dođe do te tačke.

-Sramota uključena u to je ogromna. Naporno sam radila da bih se oslobodila sramote i da bi priznala da sam samo čovjek. Ono što oporavak čini tako posebnim je to što što jedan zavisnik ili alkoholičar razgovara sa drugim. Stvarno je stvar u tome da se oslobodite tajne na bezbijedan način i tada pronađete način oporavka koji je dobar za vas.

Kako kaže od svog prvog sastanka 3. februara 1999. godine je trijezna, a i danas prisustvuje sastancima kako bi ostala trijezna i da bi pomagala drugima u njihovoj borbi.

-Na sastancima, svako ko koristi opijate, svi se okrenu prema meni i ja onda pričam sa drugima.

-Znala sam da je moj tata imao problem jer sam i ja imala problem i on i ja smo dijelili drogu – rekla je.

-Bilo je perioda kada sam bila jedino dijete koje je pričalo s njim. Imala sam šestoro braće i sestara. Sada imam pet. Moj brat Nikolas je preminuo od predoziranja u 21. godini.

-Deset godina sam uspjevala da sakrijem svoj problem i niko o tome nije ništa znao – priznala je svojevremeno.

-Prekidam krug koji je uništio živote generacija moje porodice. Otrežnjenje je moje najveće postignuće, veće od moga supruga, veće od moje djece i veće od svakog posla, uspjeha, neuspjeha. Bilo čega! – rekla je u jednom intervjuz glumica.

 

Please follow and like us:
Pratite nas:
Preminuo je još jed
Nema tih para za koj