PočetnaAktuelnoIspovijest Lepe Brene o otmici sina: Javili su nam da ga možemo otkupiti na dva načina

Ispovijest Lepe Brene o otmici sina: Javili su nam da ga možemo otkupiti na dva načina

Tog dana, na vrhuncu slave, Lepa Brena (58) uživala je u privilegijama najveće zvijezde. Nakrcana garderoba bundama, milioni prodatih singlica, vojska fanova, prodavale su se barbike s njenim likom, ljubav supruga Bobe Živojinovića…. A onda je 2000. godine stigla poruka zbog koje joj je život stao u jednom trenu.

– Gospodine i gospođo Živojinović, vaš sin Stefan se nalazi kod nas. Prema njemu ćemo se ponašati ljudski dok ste vi korektni. Neće mu faliti dlaka s glave – stajalo je u prvoj poruci otmičara koji su ugrabili njenog starijeg sina Stefana (25), piše “24sata.hr”.

Ostvarilo se proročanstvo gatare koja je Lepoj Breni kao djevojčici prorekla da će biti poznatija i od Tita. Tada Fahreta Jahić još nije ni sanjala da će se popeti na muzički tron Jugoslavije, a zbog toga i proživljavati najdublju patnju zbog otmice djeteta. Nakon te poruke više ništa nije bilo isto. U porodici slom, neizvjesnost, bol… Iščekivale su se upute šta Brena treba napraviti da joj vrate sina.

Pjevačica je tek sad smogla snage pričati o tome te rekla da su otmičari tražili novac čak i za Stefanovo truplo. Pet dana pjevačica i njen suprug Boba Živojinović (55) nisu znali je li im sin živ, a onda je stigla druga poruka.

– Javili su nam da Stefana možemo otkupiti na dva načina. Živog za 2,5 miliona tadašnjih njemačkih maraka ili mrtvog za pet miliona. Rekli su i da će nam, u slučaju druge mogućnosti, slati dio po dio Stefanovog tijela – rekla je Brena.

Upozorili su Živojinoviće da ne zovu policiju i dali im rok od dva dana da sakupe novac. Naglasili su im da ne odugovlače s isplatom. Za svaki dan kašnjenja na Stefanovoj će ruci, prijetili su, biti jedan prst manje, a ako se ne jave ni nakon 10 dana, Brena i Boba otkupit će mrtvog Stefana.

Živojinovići nisu gubili vrijeme, odmah su sakupili novac i Stefana vratili živog kući. Breni još nije jasno kako do danas nije otkriveno ko im je priuštio najgoru noćnu moru u životu.

– Sve su otmice otkrivene, samo nije otkriveno ko je to napravio mom djetetu. Nakon toga se više ničega ne bojim. Naravno da danas imam osiguranje, to su profesionalni ljudi koji se ne vide, ali tačno znaju što trebaju raditi – rekla je pjevačica.

Nije htjela govoriti na koji način su joj vratili sina, a govorilo se o čak pet verzija Stefanovog oslobađanja. Prema prvoj, kući ga je dovezao taksista nakon što su ga, poslije primopredaje novca, otmičari ostavili na Kalemegdanu. Druga priča kaže da je dječak predat pjevačici, koja je bila na nišanu snajperista, dok je Boba predavao novac otmičarima u Novom Beogradu.

Treća verzija je ta da je Brena bila na nišanu snajperista na niškom autoputu, gdje je preuzela sina.

Neki mediji su nagađali da je primopredaja novca i djeteta bila u okolici Dubrovnika. Prema petoj verziji, Brena je pod snajperskim nišanom s mlađim djetetom bila parkirana na autoputu kraj Tošinog bunara, njen suprug je ostavio novac na dogovorenoj lokaciji, a otmičari su potom bosonogog Stefana ostavili na Kalemegdanu. Sumnjalo se da su otmičari bili pripadnici ‘zemunskog klana’, ali to nikad nije dokazano.

Porodica nakon toga više nije ista. Žive i rade normalno, ali tragičan događaj ostavio je traga. Sve ih je emotivno ranio, promijenio. Kad su Brena i Boba platili otkupninu te napokon zagrlili Stefana, cijela se porodica odselila na Floridu.

– Otkad su mi oteli sina, više mi ništa materijalno nema značaj. Nije mi važno ništa što se može novcem kupiti – rekla je pjevačica.

Ne slaže se s onom da vrijeme liječi sve rane. Osim otmice sina, kao najbolniji trenutak u životu izdvaja i očevu smrt.

– Njegov odlazak me je dočekao nespremnu, jer je moj tata živio tiho, a tako je i otišao. Zato mi je i sad teško kad ga se sjetim, jer mi veoma nedostaje. Svaki čovjek ima neke teške trenutke i što se prije nauči nositi s njima, jednostavnije živi. Život jednostavno mora ići dalje – rekla je Brena.

Pratite nas:
Bivša spremačica T
Ispovijest Marine Tu