PočetnaAktuelnoIspovijest Velide Milkić, prve žene Sinana Sakića: Sabina je rasturila moj brak s njim, ne želim da je vidim, uvijek je mrzjela moju djecu

Ispovijest Velide Milkić, prve žene Sinana Sakića: Sabina je rasturila moj brak s njim, ne želim da je vidim, uvijek je mrzjela moju djecu

Dva i po mjeseca poslije odlaska zvijezde „Južnog vetra“ počinju sve više da isplivavaju porodične tajne, a u javnost ih iznose članovi njegove porodice zbog međusobno narušenih odnosa. Motiv je Sakićevo nasljedstvo koje nije podijeljeno, ali su problemi mnogo dublji i kompleksniji. Sve je, prema riječima Velide Milkić, prve supruge rahmetli Sinana Sakića, počelo prije skoro četiri decenije, kada se u njen brak sa Sinanom umiješala Sabina.

– Sinan i ja smo se rastali zbog nje. On se viđao sa Sabinom dvije godine dok smo bili u braku, nas dvije smo bile trudne u isto vrijeme, ja sam nosila Medu, a ona Đulkicu. To je bila javna tajna u Loznici. On je pomalo pjevao i svirao bubnjeve dok smo bili u braku, snimio je tri singlice, a tek kasnije je počeo ozbiljnije da snima – priča Milkićeva.

Poslije razlaza s pjevačem, ona se vratila u Bosnu s novorođenim sinom Medom, dok je stariji Rašid ostao sa ocem i maćehom.

– Ćelo (Rašid, prim. aut.) jeste Sinanovo prvo dijete, njega je mnogo volio. Želim da se zna da je Sabina bila ta koja je moju djecu odbacivala, samo je svoju djecu gledala. To traje 37 godina, otkad sam se ja razvela od Sinana. Rašid je imao tri godine kada smo se rastali, a Medo je imao deset mjeseci. Sudski su obojica pripala meni, ali je Sinanov otac mnogo volio Rašida, tražio je da dijete ostane s njima i ja sam na kraju popustila.

Redovno smo se viđali sve do rata u Bosni, s tim što ja nikada nisam bila u kontaktu sa Sabinom, nismo se ni srele i ne želim nikada da je vidim. Ta žena toliko mrzi moju djecu da ja to u životu nisam vidjela nigdje. Medu su odbacili bez razloga, Sinan ga je rijetko viđao. Prije 17 godina kupili su mu stan, ali nisu htjeli da ga prevedu na njega, sva imovina je na Sabinino ime – kaže Velida za “Kurir”, dodajući da je pokojni pjevač bio pod velikim uticajem svoje druge supruge.

– Sabina je igrala opasnu igru. Sinan je samo radio za nju i njenu djecu, a mojoj nije dao ništa. Rašid jeste pravio greške, ali za to je kriva Sabina, ona ga je napravila takvim. Evo i sad ga provocira, pravi smicalice od prvog dana otkad je Sinan umro ne bi li Rašid napravio neku glupost, pa da ga opet odvedu u zatvor. To se neće desiti! Moj sin je unajmio advokata i sve će ići legalnim sudskim putem – poručuje Milkićeva.

Velida kaže da je netačna priča da je njen sin opljačkao Sinanovu kuću i navodi da je pokojni pjevač imao velike muke i s ćerkom Đulkicom.

– Sabina je izmislila da je Rašid opljačkao porodični sef. Đulkica je isto pravila probleme Sinanu, gore nego Rašid. Šta je ona radila, bože sačuvaj. Ona je prije tri godine nešto krala po Njemačkoj, pa je zbog toga bila u zatvoru, Sabina je išla da je izvlači.

A što se tiče Sinanove majke, nju nikada nisu gledali. Cijeli život je bila jadna i bijedna. Sinan je kao čovjek bio dobar, ali je bio pod Sabininim uticajem i zato je tako sve ispalo. Njega mi je veoma žao. Baš sam Rašidu rekla tri dana pred Sinanovu smrt da bih voljela da ga obiđem i da mu kažem da sam mu oprostila za sve ono ružno što mi je napravio. Najveći udarac mi je što me je prevario sa Sabinom i ostavio me sa dvoje djece – ispričala je prva Sinanova supruga.

Pratite nas:
Boy s porodicom na l
Milan Stanković ima