PočetnaAktuelnoIzet Fazlinović se vraća kao 19-godišnjak, evo što nam je ispričao glumac koji ga tumači

Izet Fazlinović se vraća kao 19-godišnjak, evo što nam je ispričao glumac koji ga tumači

Prva sezona humoristične serije ‘Konak kod Hilmije’ osvojila je i nasmijala cijelu regiju, a sada se snimaju nove epizode. U njima će se pojaviti Izet Fazlinović, kultni lik serije ‘Lud, zbunjen, normalan’. Izet se publici ovaj put predstavlja kao 19-godišnjak, a tumači ga mladi glumac Tarik Džinić. Od njega smo saznali sve detalje njegove nove uloge.

Epizode humoristične serije ”Konak kod Hilmije” već u prvoj sezoni osvojile su naklonost i pažnju publike diljem regije. Dok najveći optimisti već najavljuju ludnicu kakva je nekoć pratila seriju ”Naša mala klinika”, glumci, predvođeni Emirom Hađihafizbegovićem i Tarikom Filipovićem, već naporno rade na drugoj sezoni. U njoj će se, prema prvim najavama, pojaviti i lik kultnog Izeta Fazlinovića. Najpoznatiji lik serije ”Lud, zbunjen, normalan” uselit će se u seriju ”Konak kod Hilmije”.

Suprotno očekivanjima, neće ga tumačiti slavni Mustafa Nadarević. Naime, s obzirom da je serija smještena u Sarajevo za vrijeme Drugog svjetskog rata i Izet se morao ”pomladiti”. Ovaj put je 19-godišnjak i tumači ga mladi bosanskohercegovački glumac. Njegovo ime je Tarik Džinić, student je sarajevske glumačke akademije, prenosi Miss7.hr.

Kao prave missice, odmah smo uočili da je jaaaako zgodan pa kako žene već odavno poduzimaju prve korake, odlučili smo ga kontaktirati i pozvali ga da nam se sam predstavi:

– Imam 21 godinu i trenutno završavam treću godinu Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu na odsjeku za glumu u klasi izvrsnih profesora Ermina Brave i Džane Pinjo. Posljednji semestar smo istraživali žanr komedije i igrao sam u predstavi Umišljeni bolesnik. Mogu reći da mi je prijala komedija, ali sam jednako ponosan i na ulogu Bilija u tragikomediji Koza ili ko je Silvija, koja je diplomska predstava starije kolegice Katarine Nikšić. Tu predstavu smo igrali na našoj Otvorenoj sceni obala u Sarajevu, a sada imamo planove i za igranja u Hrvatskoj.

Nema sumnje da mladi Tarik odlično pliva u glumačkim vodama i radujemo se budućim ulogama. S obzirom da glumački posao većini ostaje zauvijek apstraktan, upitali smo ga kako izgleda život jednog mladog glumca.

– Nakon što sam upisao akademiju, gluma je nešto što me potpuno okupiralo i zaista traži veliko žrtvovanje, konstantan rad na sebi, strast. Mislim da je to jedini recept za uspjeh uz, naravno, mali faktor sreće. U budućnosti bih volio da zaigram i u pozorištu i na filmu, nemam ambicije niti se mogu sada opredjeliti na isključivo neki žanr ili medij. Gluma je jedna, a mogućnosti su razne – u tome je njena ljepota i to je ono što me i dalje fascinira jer uvijek radimo iz početka, otkrivamo novo, istražujemo, sazrijevamo.

S obzirom da je ulogu Izeta Fazlinovića, na neki način, preuzeo od velikog Mustafe Nadarevića, zasigurno nije lako nositi se s takvom vrstom odgovornosti. ”Uloga mi je bila intrigantna, ali naravno da je postojala odgovornost i blaga trema zbog uloge koju je Mustafa tako dobro napravio. Srećom, redatelj me je rasteretio i nije tražio imitaciju njega već naprosto nešto što je bliže meni osobno. U glumi nema nasljeđivanja. Ne natječem se. Užitak je da mogu igrati na svoj način nešto po čemu je netko prepoznatljiv svima!” – kaže nam Tarik koji je scenu već dijelio s velikim imenima poput Tarika Filipovića.

S kolegama, na filmskim festivalima u Sarajevu i Puli Pred Tarikom su veliki glumački izazovi i naporna snimanja. Ali i horde obožavateljica! Nama je elokventni i simpatični mladić brzo osvojio srca, ne sumnjamo da će i tvoje!

 

Pratite nas:
Manekenka od 140 kil
Isprobala je sve, al