PočetnaAktuelnoIzudin Berbić uskoro ekranizuje pjesmu „Budi moja ljepotica“: Na dobrom putu da postane jedan od najtraženijih pjevača u dijaspori

Izudin Berbić uskoro ekranizuje pjesmu „Budi moja ljepotica“: Na dobrom putu da postane jedan od najtraženijih pjevača u dijaspori

Ima pjevača koji veoma mladi započnu svoju karijeru, a i drugih koji dugo sanjaju svoj san da snime prvu pjesmu, da se otisnu u nesigurni estradni svijet. Tim drugim pjevačima pripada Izudin Berbić, koji je rodom iz Banovića, a veći dio života živio je u Lukavcu.

Životni putevi ovog pjevača bili su veoma turbulentni. Vodili su ga od BiH, do Slovenije, pa onda širom Evrope.

Tek kada je u privatnom životu postigao sve ono što je želio, odlučio se Izudin da konačno započne i taj profesionalni estradni dio života. Izudin danas živi i radi u njemačkom gradu Mainzu, a veoma brzo će zasigurno postati jedan od najtraženijih pjevača u dijaspori.

-Oduvijek sam volio pjesmu, pjevao sam od malih nogu. Sjećam se da sam kao dijete često bio kod jednog mog komšije koji je volio da zasvira na šargiji, pa je mene zvao da pjevam. Tako smo on i ja satima sjedili, on svirao, a pjevao, a njegova supruga koja je poslovala nešto po kući, često je govorila: “Dabogda Izudine promukao“, da više ne pjevam, i da njen suprug prestane sa sviranjem šargije. To su bili ti neki moji počeci, ali moja velika želja je oduvijek bila da snimim svoju prvu pjesmu. A, to sam uspio da ostvarim tek početkom ove godine,a ta pjesma je sada kao moje prvorođeno dijete. Čuvam je, njegujem je i sada želim da je predstavim svima onima koji vole narodnu muziku – rekao nam je ovaj izuzetno talentirani pjevač.

Muziku, tekst i aranžman za njegovu prvu pjesmu „Budi moja ljepotica“ radio je Nermin Nerko Mušić u čijem studiju u Živinicama je i snimljena spomenuta pjesma. Ono što se može primjetiti na prvo slušanje ove pjesme je to, da glas Izudina Berbića mnogo podsjeća na glas Asima Bajrića.

-Malo je reći da je Asim moj pjevač broj jedan. Osim toga Asim i ja smo i komšije u Lukavcu, a velika, zaista velika moja želja je da snimim duet sa Asimom Bajrićem. Iskreno se nadam da će mi se ta želja i ostvariti. A, to što su nam glasovi pomalo identični je samo puka slučajnost, jer je ne želim bilo koga da imitiram – riječi su ovog skromnog čovjeka , lijepih glasovnih mogućnosti.

Prije ove pjesme  Izudin je snimio i cover pjesme „Hajde srce moje“ koju u originalu izvodi Nihad Fetić Hakala.

Nesumnjivo je da vrijeme koje dolazi bit će u znaku Izudina Berbića, a već uveliko ima i svoje fanove.

Ovih dana treba i da ekranizuje pjesmu „Budi moja ljepotica“.

Bato Šišić

 

Podijeli

Pratite nas:
Potresna ispovijest
Suze i jecaji na opr