PočetnaAktuelnoJašar sa Šabanom nije pričao 25 godina! Bili su najbolji prijatelji, a Šaulić je ovu tajnu odnio u grob

Jašar sa Šabanom nije pričao 25 godina! Bili su najbolji prijatelji, a Šaulić je ovu tajnu odnio u grob

Folk pjevač Jašar Ahmedovski progovorio je o velikom prijateljstvu, ali i prekidu tog prijateljstva sa Šabanom Šaulićem, s kojim nije govorio dvije i po decenije, a da razlog nikada nije saznao jer je kralj folka tu tajnu, kako kaže, odnio u grob.

Iako je kralj narodne muzike iz nepoznatih razloga prekinuo kontakt s njim prije mnogo godina i to u momentu kada je doživio najveću porodičnu tragediju, u kojoj mu je 1994. stradao brat Ipče Ahmedovski, kada je Šaulić tragično nastradao 2019., Jašar nije mogao da ne ode na njegovu sahranu i isprati ga na večni počinak, bez obzira na to što nisu bili u kontaktu.

-Nisam govorio sa Šabanom nakon porodične tragedije 25 godina i ne znam zašto se to desilo. Mislio sam da ćemo nekada progovoriti i da će mi reći o čemu se radi. Kada je poginuo, nisam mogao da izdržim i otišao sam na sahranu – ispričao je Jašar u emisiji “Premijera vikend-specijal”.

-Ranije smo živjeli zajedno, bili smo 24 sata zajedno, baš sam ga o volio, i kao čovjeka i kao pjevača, žao mi je što je sve tako bilo. S njim sam počeo, sa njim sam i završio, mnogo sam ga volio i bio sam mu veliki prijatelj. Prvi susret je bio u kafani gdje je pjevao Halid Bešlić, tada on nije još ništa snimio. Kada sam pjevao, napunio sam kafanu, te su me odmah pitali da radim tu. S obzirom na to da je Halid tu već pjevao i da bi bila dva pjevača, a nijedna pjevačica, preporučili su mi restoran na Ilidži, gdje sam odmah dobio posao i kasnije upoznao Šabana, koji me je doveo u Beograd i za sedam dana snimio prvi album.

Pjevač se zatim osvrnuo na najgori period u svom životu i gubitku brata Ipčeta Ahmedovskog, koji je mlad poginuo u saobraćajnoj nesreći, ali je iza sebe ostavio pesme koje se i danas rado pjevaju i slušaju.

-To je najteži period u mom životu, to je bila velika tragedija. Otad nije ništa bilo isto. Mnogo toga sam ga naučio, bio je mlad, velika je šteta, velika… Bio je temperamentan, živio je 300 na sat, eto, i te noći je poginuo. Ne mogu o tome mnogo da pričam, danas su njegove pjesme možda i popularnije nego tada. Kad god je pjevam, nastane haos. Dugo nisam mogao da slušam, kada bude na radiju, ja zapušim uši. Mnogo mi je drago sada, kada čujem koliko vole njegov lik i djelo – zaključio je Jašar.

Pratite nas:
Jedna od rijetkih ko
Skriva ga kao zmija