PočetnaMuzikaJasmina Jasa, pjevačica s adresom u Australiji, uživala na “Ilidži”: Bublin nekome smeta pa ga zbog toga lažno optužuju

Jasmina Jasa, pjevačica s adresom u Australiji, uživala na “Ilidži”: Bublin nekome smeta pa ga zbog toga lažno optužuju

Jasmina Jasa, folk pjevačica korijena iz Sarajeva koja već godinama živi i radi u dalekoj Australiji, svake godine ljetni dio odmora iskoristi u svojoj lijepoj BiH.

Sada je stigla prije održavanja najznačajnijeg festivala „Ilidža 2018.“. i sve vrijeme pratila dešavanja na velikoj ljetnoj pozornici. Kao dugogodišnja estradna umjetnica Jasmina kaže da je ove godine bilo usitinu dobrih pjesama koje žće postati veliki hitovi.

-Lijepo se vidjeti s kolegama, družiti… Ove godine „Ilidža“ je „iznjedrila“ puno lijepih pjesama koje su moje kolege maestralno otpjevale. Da budem iskrena očekivala sam da ću biti ove godine na spisku učesnika, ali… Vjerujem da ću naredne godine zasijati na toj prelijepoj sceni – priča nam Jasmina.

Na „Ilidži“ se družila s dragim kolegama. Bilo je lijepo, govori ona, opet popiti kafu sa Hankom Paldum, Azeminom Grbić, Enverom Šadinlijom, Mirsom Čomagom…

-Sve su to kolege s kojima se družim kad god imam prilike i od kojih me glava nikada nije zaboljela – iskrena je Jasa.

Jedna je od rijetkih koja je nakon afere oko navodno ukradene pjesme stala u odbranu mladog pjevača Ibre Bublina.

-Na Ibrinom licu vidi se ta nevidnost i ne znam kako je nekome palo na pamet da ga bez razloga optuži. Pa kada se čuje pjesma sve je jasno. Vjerujem u Ibrinu nevinost i sigurna sam da će doći vrijeme kada će mu se izviniti za to što su mu ukaljali ime. Momak pjeva kao slavuj i zato mu neki zamjere. Očito da nekome smeta pa ga zbog toga optužuju. Ja ga u potpunosti podržavam – priča Jasmina.

Ne žurim sa svojim novim pjesmama. Vrijedno radi u studiju i već sada najavljuje nekoliko hitova koje će uskoro objaviti.

Po povratku u Australiju nastavlja sa svakodnevnim obavezama, ali i brojnim gostovanjima. Tamo je najdraženija pjevačica iz BiH i gotovo da nema svadbe ili neke proslave u dijelu gdje ona živi, a da baš nju ne zovu da ih pjesmom uveseli.

Pratite nas:
Žestoka kazna za Po
Grupa „Komuna“ u