PočetnaAktuelnoJedva ćete ga prepoznati: Hrvatski pjevač Robert Dolovčak smršao je 80 kilograma, a ovo je njegova tajna

Jedva ćete ga prepoznati: Hrvatski pjevač Robert Dolovčak smršao je 80 kilograma, a ovo je njegova tajna

Hrvatski pop pjevač Robert Dolovčak svoju estradnu karijeru rješio je da zamjeni sportskom. Želja za teretanom kako kaže je postojala još od malih nogu, posebno kada je dobio višak kilograma, no na žalost druge obaveze mu nisu dozvoljavale preokupaciju i ukupnu posvećenost ovom teškom sportu. Na nagovor i podstaknut savjetima prijatelja, rješio je da svoj život promjeni iz temelja.

-Pa desilo se to što sam odličio da se zdravo hranim i zdravo živim- kaže Robert.

Iako je iza njega uspješna muzička karijera, ljubav prema fitness-u je bila jača.

-Muzičku karijeru sam počeo prije par godina, mjenjao sam imena grupe su bile pa čak i imena kao sto je ‘Robby D’ pa na kraju ‘Lunatic’, netko će me prepoznati pod pjesmom ‘Afrodita’, ali ljubav prema fitnessu je bio jača, volim ovaj sport možda jednoga dana odem na binu i osvojim koji pehar, ako Bog da.

Inače sarađuje sa čuvenim trenerom Rade Pantićem.

 

-Sa Radetom Panićem sam slučajno naletio jer sam radio i sa Hrvatskim bodybuilderom Miroslavom Kolobaricem Kobcem koji je također bio evropski prvak u 90 kg, i nakon dugo vremena naletio sam na čuvenoga Bodybuildera Radeta Panića, čovjek je odličan trener sto se tiče ovoga sporta. Sa njim imam dobru saradnju za dalje kao i sto je Balkan Stars koja je moj medijski partner u ovom sportu a cilj nam je Men’s physique ili Classic Bodybuilding.

Otkrio je kako se pojavila i želja za teretanom.

-Želja za ovim poslom mi se probudila tako što sam se borio sa kilogramima i što sam u roku 3 do 4 godine skinuo preko 80 kg, a imao sam 160.

 

 

Pratite nas:
Richard Gere u 70. g
„Čuperak“ uskor