PočetnaŽivotJela je svakog dana kašičicu meda i kurkume: Nakon 30 dana nije vjerovala šta joj se dogodilo!

Jela je svakog dana kašičicu meda i kurkume: Nakon 30 dana nije vjerovala šta joj se dogodilo!

Da li ste već čuli za ljekovito svojstvo mješavine meda i kurkume?

Ako niste, donosimo vam iskustvo jedne djevojke koja je ovu mkešavinu konzumirala mkesec dana.

-Prije nešto više od mjesec dana došla mi je mama u goste i donela teglicu nečega što je podsjećalo na med, pa mi je sva ushićena isto uručila u ruke i uzbuđeno rekla: “Vidi šta sam ti napravila, svakog dana moraš da uzmeš jednu kašičicu, pročitala sam na Internetu da je sjajno”.

Žena mi je zapravo smućkala med i kurkumu, a kako svakako nisam imala šta da izgubim, riješila sam da pojedem tu teglicu zlatne mješavine u slast u narednom periodu. Tako sam, ni ne sluteći ishod, zapravo uradila sjajnu stvar za svoje zdravlje.

Ispostavilo se da ovaj ljekoviti recept nije bio još jedna prazna priča sa neta, već zapravo zaista daje konkretne rezultate.

Već u prvih nekoliko dana osjetila sam da imam više energije nego ranije, i uopšteno – osjećala sam se daleko zdravije, i jednostavno snažnije.

Probava mi je bila bolja i nisam se nadimala kao što je to obično slučaj, a primijetila sam i da nemam napade gladi, koji su prije toga bili česti. Također, za čitav mjesec koliko sam konzuimirala mješavinu meda i kurkume nijednom me nije zaboljela glava, niti sam imala probleme sa bilo kakvim bolovima.

Sve u svemu – moje zdravlje je na vrhuncu, i dugo se nisam osjećala ovako dobro, bez ikakvog pretjerivanja. Vidjet ćemo da li će ovo biti dobro oružje i kada nas napadne sezone gripa i prehlada, ali vjerujem da hoće.

To su moji lični utisci, a kažu da su ljekovita svojstva “zlatnog meda”, kako se popularno zove ovaj eliksiri sljedeća:

ima protivupalno dejstvo

poboljšava varenje

ima antivirusno dejstvo

uništava bakterije u organizmu

djeluje protiv gorušice

štiti od gljivičnih oboljenja

djeluje kao antiseptik

Ako poželite i sami da smućkate ovu mješavinu, recept je sljedeći:

500 grama organskog meda pomiješajte sa četiri ili pet kašika kurkume u prahu. Svaki dan konzumirajte jednu ili dvije kašičice ove smjese, no svakako se prethodno konsultujte sa svojim ljekarom.

 

 

Podijeli

Pratite nas:
Poznata glumica se j
Internet gori: Ispli