PočetnaAktuelnoKarleuša ponovo završila na sudu: Podnesene krivične prijave protiv Jelene, sada ostaje i bez ovoga?!

Karleuša ponovo završila na sudu: Podnesene krivične prijave protiv Jelene, sada ostaje i bez ovoga?!

Jelena Karleuša je konstantno izazivala paniku na društvenim mrežama boreći se protiv vakcinacije djece.

Samoprozvana diva pozivala je narod da ne vakciniše djecu MMR-om, tvrdeći kako postoje nuspojave, uprkos uvjerenjima ljekara da su vakcine provjerene.

Karleuša je zbog svojih nesmotrenih izjava završila i na sudu, kada je grupa zabrinutih roditelja podnijela krivične prijave protiv Jelene i njoj sličnih zbog širenja straha i panike od vakcine i pojave epidemije morbila.

No, čini se da bi pjevačicu sada debelo moglo da košta iznošenje neprovjerenog mišljenja putem društvenih mreža. Kako tvrde svjetski mediji, najveće društvene mreže poput Instagrama i Facebooka objavile su da će se obračunati a govorom mržnje, bilo kakvim pozivima na nasilje i drugom vrstom nedoličnog sadržaja, u koju spadaju aktivnosti krajnjih desničara, ali i zagovornika izbjegavanja vakcinacije.

Tvorci društvenih mreža objavili su da će se brisati grupe, profile i svaku vrstu propagande koja bude objavljivana, a najnovije odluke Facebooka i Instagrama uključuju i brisanje objava u kojima se spominju oznake ovakvog sadržaja.

Zbog komplikacija malih boginja u Srbiji je u 2018. umrlo 12 osoba, među njima je bilo i djece i odraslih.

Kako su tada pisali domaći mediji, kolektivni imunitet je opao, jer roditelji, vođeni stavovima antivakcinaša – da MMR vakcina izaziva autizam – nisu željeli da vakcinišu svoju djecu.

Pošto je Karleuša prednjačila u toj propagandi, sada bi moglo da joj se desi da ostane bez jedinog medija preko kojeg komunicira sa fanovima, a to su društvene mreže.

Podijeli

Pratite nas:
Te žene su kod mene
Članovi kraljevske
})(jQuery)