PočetnaAktuelnoKad istekne kazna, Romana neće kročiti u Australiju: Evo šta će pjevačica morati raditi kako bi vratila dug

Kad istekne kazna, Romana neće kročiti u Australiju: Evo šta će pjevačica morati raditi kako bi vratila dug

Romana Panić i njen partner Filip Mrkajić uhapšeni su u Brizbejnu u Australiji zbog pljačke bankomata.

Njih dvoje su koristili sofisticirani softver kojim su na tri bankomata čitali podatke i nezakonito prisvajali novac, oko 23.000 dolara, pišu australijski mediji.

Priznali su krivicu, Filip po 18 tačaka optužnice, a Romana za 16 i oni će, pored toga što moraju da vrate novac, morati u zatvor. Mrkajić je dobio 14 mjeseci zatvora, a Panićeva 12.

Kako kaže Kurirov izvor iz zemlje kengura koji dobro poznaje zakon, pjevačica će poslije tri mjeseca izaći na slobodu, ali će biti na uslovnoj kazni još devet mjeseci, nakon čega će biti deportovana u matičnu zemlju.

-Kada izađe iz zatvora, morat će da ide jednom sedmično u policiju da se javlja narednih devet mjeseci. Ne smije nigdje da putuje niti da izađe van Kvinslenda. Kada istekne kazna, policija će je deportovati u Srbiju i bit će joj trajno zabranjen ulazak u Australiju. Samim tim, poslije će imati problema i bilo gde drugdje da putuje, na SAD i Kanadu može da zaboravi – kaže zvor.

On dodaje i da će pjevačica, pošto će morati da vrati dug koji je nezakonito prisvojila, morati da radi dok je tamo.

-To se zove “community service”, što znači da će morati da radi za državu. Kao dobrotvorni rad – da čisti javne površine, farba klupe u parku, čisti i briše grafite… Tu dnevnica nije velika i teško da će za devet mjeseci uspjeti da vrati taj dug – kaže izvor.

Please follow and like us:
Pratite nas:
Romana Panić dobila