PočetnaAktuelnoKada mladi Benjamin Kličić pusti glas, onda mu i ‚veliki‘ aplaudiraju: Asima Brkana ostavio bez teksta

Kada mladi Benjamin Kličić pusti glas, onda mu i ‚veliki‘ aplaudiraju: Asima Brkana ostavio bez teksta

Bosanac Benjamin Kličić, sa adresom stanovanja u Sloveniji, bio je u posljednjoj sezoni takmičenja „Zvezde Granda“ jedan od najupečatljivijih takmičara, dogurao do samog finala.

Ostao je upamćen i po tome što je neobično podsjećao na popularnog Nedjeljka Bajića Baju. Ni sam Kličić ne bježi od svega toga, čak mu je i čast što ga porede sa Bajom.

A, Benjamin kao da dolazi iz nekog drugog svijeta. Mlad je, talentiran, popularan, ali nije podigao nos do neba i ono što je najvažnije poštuje starije kolege, a posebno one koji bi mu mgli biti otac ili djed.

Tako je Benjamin nedavno imao sasvim slučajan susret u jednom restoranu u Tuzli sa legendom narodne muzike Asimom Brkanom.

-Za mene je gospodin Asim Brkan jedan jedini, neponovljivi. Osoba, pjevač, umjetnik kojeg mnogo volim, cijenim i poštujem. Ne znam mnogo o njemu ali sve mi kažu njegove pjesme jer govore u njegovo ime. To su pjesme koje emocijom izmame moju suzu a posebno pjesma „Ko je majko onaj čovjek“. Veoma mi je drago, da smo se napokon sreli mada mi je žao što nismo imali više vremena, da se ispričamo i upoznamo, ali bit će prilike ako Bog da. Ovom prilikom hoću da mu poželim da mu koncert koji se održava 25.10. u Sarajevu za 40 godina karijere, bude jedna od najljepših noći i da ako Bog da ispuni sva njegova očekivanja. Ja nažalost nisam u mogućnosti da dođem ali apelujem na sve koji mogu, da odvoje vremena i da odu na koncert jer svi zaslužuju da uživaju u takvoj muzici i interpretaciji svakog stiha, onako kako to samo gospodin Asim Brkan umije – rekao je Kličić.

Pratite nas:
U Njemačkoj prestal
Poznata pjevačica p