PočetnaAktuelnoKada rođendan slavi Edin Hadžipašić, onda pjeva cijela Njemačka: Zapjevao za svoju Adelinu, onda je feštu nastavio neprikosnoveni kralj svadbi

Kada rođendan slavi Edin Hadžipašić, onda pjeva cijela Njemačka: Zapjevao za svoju Adelinu, onda je feštu nastavio neprikosnoveni kralj svadbi

Edin Hadžipašić, neprikosnoveni folk pjevač koji s porodicom živi i radi u Njemačkoj, među svojim kolegama i prijateljima slovi za jednog od najvećih veseljaka. Edinu je cijeli život pjesma pa uvijek lijepe trenutke svog života želi i provodi u društvu dragih ljudi.

Edinova supruga Adelina sa kćerkama

A, svake godine na njegov rođendan okupi se brojna rodbina, prijatelji, kolege… I s Edinom se slavi cijelu noć.

Tako je i večeras… veselo kako to priliči raspjevanom Edinu i njegovom društvu.

Edin Hadžipašić, Hilmo Peljto i Mirsad Šerifović Santi

Okupio je, kako nam reče, samo drage prijatelje koje smatra  svojom rodbinom, koji su mu baš prirasli srcu. A na samom početku ove rođendanske fešte zahvalio se svima, posebno supruzi Adelini kojoj je i posvetio i njegov prvi CD nazvan “Za Adelinu”. I baš tu naslovnu pjesmu koju je posvetio svojoj najvećoj ljubavi, otpjevao je na početku ovog slavlja.

Mirsad Kerić i Mirsad Šerifović Santi

Nakon pauze koju je napravio iz poslovnih razloga, Edin se ponovno u punom sjaju vraća na estradu, snima nove pjesme koje će opet biti pune ljubavi i romantike.

Gitarista Kemo i bubnjar Nermin

Večeras na Edinovoj rođendanskoj fešti sviraju Mirsad Kerić, vrsni muzičar iz njemačkog grada Offenbacha, inače lični muzičar Šabana Šaulića, zatim, Kemal Kemo Suljagić Sarajlija i izuzetni gitarista koji je radio sa skoro svim pjevačima s prostora nekadašnje Jugoslavije.

Za bubnjevima je rođeni Edinov brat, Nermin Hadžipašić, a gost pjevač je Makedonac Mirsad Šerifović Santi, kralj dobrrih zabava i svadbi u Njemačkoj.

Slavljenik Edin presjekao je dvije rođendanske torte

Uz Edina je večeras bio i njegov menadžer Hilmo Peljto.

-Više puta godišnje okupim ovako prijatelje, rodbinu i uz lijepu pjesmu slavimo moj rođendan. Baš ovaj dan je prilika da se opet svi sretnemo. Sretan sam što su moji najbliži pored mene ali I meni dragi ljudi koje, iako mi nisu rodbine, smatram kao dijelom svoje porodice – kazao nam je slavljenik Edin Hadžipašić.

Pratite nas:
Vjerna obožavateljk
Pretučen MC Damiro: