PočetnaDijasporaKako je mađioničar Steffano promijenio život djevojčici Lisi

Kako je mađioničar Steffano promijenio život djevojčici Lisi

Najbolji mađioničar u dijaspori je Mostarac Steffano. Ovaj mladi i multitalentovani mađioničar za kratko vrijeme svojim mađioničarskim sposobnostima osvojio je Njemačku, a za njega su čuli i u ostalim evropskim gradovima. Od jeseni ga očekuju nastupi u Belgiji, Holandiji, Luxemburgu, Švicarskoj, Švedskoj, a ekipa našeg portala zatekla ga je u rodnom Mostaru

Autor: Redakcija

Steffano je nedavno boravio i u Beogradu gdje je išao na usavršavanje, a posebno treba istaći da sve finansira sam.

-Mađioničarski posao je veoma skupa i zahtjevna igračka. Često se kupi novi trik koji je jako dobar, ali ga možeš koristiti samo jednom. A, opet ima trikova koje mogu da koristim godinama, a oni su opet sa posebnom cijenom. Međutim, pronašao sam se u tome i to je moja velika ljubav. Kada vidim osmijeh na licima ljudi, a posebno djece shvatim da sve nije uzalud i da sve ima svoj pravac i put-rekao nam je Steffano kojeg smo sreli u Mostaru gdje je došao na odmor i u posjetu roditeljima.

– Mostar je moja oaza mira i svaki put kada dođem osjećam se sasvim drugačije. Pokupim svu ovu pozitivnu energiju iz ovog grada i vratim se u Frankfurt kao druga osoba. Ove ljepote, ljudi, smijeha, ali i jarkog sunca nema nigdje kao u mom Mostaru – kaže Steffano.

Steffano u društvu Nejre Ibrić, mlade direktorice Radija M

Jedna od kuloarskih priča kaže da je ovaj mađioničar svojom energijom i posebnom unutarnjom snagom jednoj djevojčici pomogao da govori.

– Bilo je to i za mene jedno zaista neobično i nadasve posebno životno iskustvo. Imao sam predstavu u jednom dječijem vrtiću u Frankfurtu gdje su sva djeca bila oduševljena i smijala se od srca. Samo je jedna djevojčica sjedila u krilu njene mame i pomalo se smješkala. Kada sam završio prišla mi je njena mama i rekla kako je i ovo smješkanje njene četvorogodišnje kćerke veliki uspjeh, jer se već godinu nije smijala. Objasnila mi je da su imali saobraćajnu nesreću bez većih posljedica, ali je to njenu kćerku toliko istraumiralo da je prestala da priča i da se smije. Zamolila me da se više posvetim njenoj djevojčici i da je posjećujem kako bih više radio na njenom komuniciranju. Nije bilo lako. Djevojčica je imala poptunu blokadu, ali vremenom se opustila. Svaki put sam dolazio u drugom kostimu, sa drugom predstavom i mala Lisa je danas jedna sretna i bezbrižna djevojčica. Rad sa njom me natjera da pored svih obaveza upišem dječiju psihologiju, tako da će to biti još jedno moje zanimanje. Shvatio sam da su ipak djeca najnevinija ljudska stvorenja, sa iskrenim osmijehom, a vidjeti osmijeh i sreću na licu djece, za mene je najveća nagrada.

Steffano se uskoro iz Mostara vraća u Frankfurt, a tamo ga očekuju novi nastupi, predavanja, ali i druženja sa mnogim estradnim imenima sa kojima se pojavljuje na njihovim nastupima.

Steffano je u  Mostaru, ispod Starog mosta, neobavezno i prijateljski, pokazivao neke nove trikove Nejri Ibrić, direktorici Radija M  i potpisniku ovih redova.

 

Pratite nas:
Šemsa Suljaković:
Dino Marjanović: Pr