PočetnaMuzikaKarijeru Doris Dragović uništila je ova pjesma

Karijeru Doris Dragović uništila je ova pjesma

Vlasnica jednog od najmoćnijih vokala u Hrvatskoj Doris Dragović bila je izuzetno cijenjena, uspješna i poštovana u svojoj zemlji.

Njena pjesma ‘Marija Magdalena’ bila je svojevremeno najveći hit na svim radio stanicama kako u Hrvatskoj, tako i u regionu, a Splićanka je bila njihova omiljena zvijezda.

Ipak, sve se preokrenulo 2000. godine kada je Doris objavila svoj povratnički album ‘Lice. Iako su ovu naslovnu numeru potpisivali Tonči i Vjekoslava Huljić, ispostavilo se da je ova pjesma zapravo plagijat singla ‘Drugarice’ koji je, samo godinu dana ranije, snimila Ceca sa grupom Luna.

Hrvati nisu mogli da joj oproste što je pjevala pjesmu udovice Željka Ražnatovića Arkana, a precrtali su je i navijači ‘Hajduka’, čija je bila ikona, te joj je nakon toga kraj bio zagarantovan.

Doris je doživjela potpuni krah karijere kada je prodala znatno manji broj karata od planiranog za koncerte u Beogradu i Novom Sadu. Ranije se spekulisalo i da je Dragovićka bila Arkanova ljubavnica, ali ni Ceca ni Doris nikada ovo nisu željele da komentarišu, piše Pink.rs.

 

Podijeli

Pratite nas:
Jasmin Muharemović
Halidu Muslimoviću