PočetnaAktuelnoKemal Hasić: Vrijeđa me kada Milorad Dodik kaže da hodža arlauče dok uči ezan

Kemal Hasić: Vrijeđa me kada Milorad Dodik kaže da hodža arlauče dok uči ezan

Kemal Hasić je zaisigurno jedan od rijetkih na estradnoj sceni koji nikada nije volio novinare „vući za rukav“. Nenametljiv pa ni onda kada bi imao nešto pametno reći, opisat će se ovaj pjevač.

I ne hvali se puno… a mogao bi. Mogao bi posebno zbog pjesme “Tebi malo je” koji je u rekordnom periodu osvojila srca njegove publike i postala stalan dio repertoara brojnih radiostanica i muzičkih kanala širom BiH.

Muziku, tekst i aranžman za ovu pjesmu je radio Eldin Huseinbegović. Nakon što je pjesma pokupila simpatije publike, Kemal Hasić je odlučio svom hitu dao i vizuelni identitet, svakako u saradnji sa Hayat Productionom.

U tom njegovom spotu gostuju Amra Halebić koja pleše ili svira klavijature, a Ruža Efendić i Aldijana Tuzlak sviraju trube. I njihovim pojavljivanjem u spotu, Kemo pokazuje da je sa svim kolegama u dobrim odnosima, ali i koliko kolege, u ovom slučaju pjevačice Amra, Ruža i Aldijana, cijene svog Hasića.

Ovih dana Kemo je jednom izjavom „zatalasao“ estradu. Svi komentiraju tekstove koji su se pojavili na nekim portalima, a u kojima je objavljeno da on nikada ne bi pjevao Miloradu Dodiku.

-Nisam baš tako rekao, da budem precizniji: nisam bio0 tako direktan – kroz smijeh nam priča Hasić, i pojašnjava:

-Pjevač sam, a muzika nema granice. Sve je komercijalno i sasvim razumljivo da bih vjerovatno pjevao svima koji mi plate. Svakako imam neke svoje principe od kojih ne odustajem. Znam puno mojih kolega – Bošnjaka, koji su pjevali Dodiku. Njihov izbor i poštujem svakog ko na pošten način zaradi. Mene ne zanima politika kakvu on vodi, ali mi smetaju neki njegovi stavovi. Recimo, vrijeđa me kada se sjetim da je Dodik izjavio da mu smeta kada hodža arlauče dok uči ezan. To me vrijeđa kao Bošnjaka, vijernika, čovjeka… I uvijek ću to ponoviti – kazao je Hasić za Hayat.ba.

Podijeli

Pratite nas:
I ona ima mladež ka
Evo šta je Hanka Pa