PočetnaAktuelnoKemal Hasić žestoko uzvraća udarac: Ibrahimoviću, skini mi se s grbače!

Kemal Hasić žestoko uzvraća udarac: Ibrahimoviću, skini mi se s grbače!

Šefik Ibrahimović, otac Zlatana Ibrahimovića, često se u medijima svađa s pjevačima. Nedavno je optužio pjevača Kemala Hasića kako mu je ukrao pjesmu o majci. Istina, malo je onih koji znaju da se Šefik bavi i muzikom ali, kako on tvrdi, nije mogao napraviti veliku karijeru jer se posvetio sinu.

– Tražio sam od njega da je skine sa YouTube, ali nije htio. Zvao sam ga, ali se ponašao bahato i nekorektno. On ne zna ko sam ja. Da zna, ne bi to uzeo. On kaže: “Ja sam samo izvođač“, „Ma kakav si ti izvođač“. On nema kuveta da pjeva. On nema pluća, nema glas. Ja gdje god sam pjevao, grmi iz mene. Meni pojačala ne trebaju – izjavio je nedavno Ibrahimović.

Hasić kaže kako je sve to čista glupost. Nikada od nekoga nije ukrao pjesmu, a pogotovo ne od Ibrahimovića. U pitanju je pjesma „Da mi živiš dugo, dugo“ čiji je autor Muriz Kurudžija i njegov otac Senad Hasić.

– Autori te pjesme su uredno potpisani. U prepisci sa dotičnim gospodinom pokušao mu objasniti razliku između izvođačkih i autorskih prava odnosno da samo autor ima pravo da pjevaču zabrani pjesmu. Međutim imao sam osjećaj kao da mu pričam o atomskoj fizici. I onda su krenule uvrede na račun mog pjevanja. Može me ne voljeti zbog frizure ili nečeg drugog, ali on  ne može reći da ne znam pjevati, da nemam pluća. Evo, neka on izabere žiri pa da zapjevamo i neka oni odluče ko nema pluća: on ili ja?! Možda ću da povučem pjesmu ako mi pošalje potpisan dres sina. Mora mu neko objasniti kakva je razlika između autorskih i izvođačkih prava. Slušao sam tu pjesmu koju je on snimi, ma to treba poslati u Hag i djeci napisati da se tako ne treba i ne smije pjevati. On da je imalo vrijedio, ne bih stalno bez razloga napadao pjevače na estradi. Neka se meni skine s grbače. Ja sam dijete Sarajeva, BiH, i što je najgore – mahalac sam i sa mnom tako lako neće izaći na kraj – poručio mu je Hasić.

Pratite nas:
Anabelina kćerka š
Milica Todorović se