PočetnaMuzikaKemal Malovčić mu je puno pomogao: Salem Kapetanović želi ponovo zablistati pod estradnim nebom

Kemal Malovčić mu je puno pomogao: Salem Kapetanović želi ponovo zablistati pod estradnim nebom

Bosanskohercegovački pjevač Salem Kapetanović devedesetih godina bio je jedan od najtraženijih i najpopularnjih pjevača u dijaspori, konkretno u Njemačkoj.

Za Salema su znali mnogi popularni pjevači, mnogi od njih su Salemu vjerovali, družili se sa njim, a Salem je gradio vlastitu karijeru.

Snimio je ovaj pjevač nekoliko izuzetno dobrih pjesama,a onda se iz privatnih razloga povukao sa estrade, da bi se u posljednjih par godina ponovno aktivirao.

-Sve ide svojim tokom. Pa je tako išlo i devedesetih godina, snimao sam pjesme, imao nastupe, družio se sa starijim, popularnijim pjevačima, a mnogima od njih bio sam i menadžer – priča nam ovaj pjevač i nastavlja:

-Sa mnogima od njih ostao sam u jako dobrim odnosima, pa se su me neki od čak nagovarali da se ponovno vratim estradi, a iz koje ja, iskreno govoreći, nisam nikada upotpunosti ni otišao. Neke pjesme koje sam snimao devedestih godina zahvaljujući nekoj novoj generaciji mladih ljudi koji slušaju narodnu muziku, ponovno su postale slušane, a ja postao tražen. Dvoumio sam se da li opet da se vratim na estradu, ali pjesma je pobjedila. Ovih dana postala je veoma slušana pjesma “Dušmani” koju sam snimio u saradnji sa legendarnim Kemalom Malovčićem. I sam Kemal je tu pjesmu stavio na njegov oficijelni kanal, pa sada imam dosta poziva za nastupe. Sa Malovčićem sam i kućni prijatelj, družimo se mimo nastupa, a on mi je zaista velika podrška i zbog toga mu se ovako javno zahvaljujem. Inače, ovih dana snimam jednu novu pjesmu od koje mnogo očekujem a sa njenim objavljivanjem i spotom za tu pjesmu definitivno ću najaviti moj estradni povratak – rekao nam je Kapetanović.

 

Bato Šišić

Pratite nas:
Halid Bešlić za dl