PočetnaDijasporaKemal Malovčić rado viđen u svakom dijelu Njemačke: Na aerodromu ga dočekao Salem, pa se Anto Filipović prihvatio harmonike

Kemal Malovčić rado viđen u svakom dijelu Njemačke: Na aerodromu ga dočekao Salem, pa se Anto Filipović prihvatio harmonike

Da njegovo vrijeme i sa više od sedamdeset godina nije još prošlo, dokazao i pokazao je to legendarni Kemal Malovčić na njegovom nastupu u popularnom restoranu „Kod Sulje“ u gradiću Maintal kod Frankfurta.

Za veoam kratko vrijeme restoran je bio pun, a Kemalovi fanovi bili su kako oni veoma mladi ,pa tako i oni njegovih godina.

Kemalove pjesme su neprolazne, a hitove koji ima iza sebe samo su garancija, da ga vrijeme nije pregazilo, a i ne može jer ima snimljene evergrine.

Osim što je pjevao, Kemal se kod Sulje družio i sa njegovim prijateljima koji su došli da ga pozdrave i dase druže sa njim.

Među njima su bili i pjevači Kemo Mali i Salem Kapetanović, a ovaj zadnji je Kemala dočekao i na aerodromu, a dan poslije njih dvojica bili su gosti kod raspjevane porodice poznatog harmonikaša Ante Filipovića.

Oni su Kemala dočekali onako kako to i priliči jednoj zvijezdi, pa se za zajedničkom sofrom i zapjevalo. Anto se prihvatio harmonike, a njegova dva sina violina i onda je nastala prava domaća fešta.

Tokom nastupa Kemla se družio sa Hasom i Jasminom, pa sa Rizom Brajanćem i mnogim drugim, a svi oni uživali su u Kemalovoj priči i dogodovštinama, te se još jednom svi složili u jednom, da je Kemal i dalje pun pozitivne energije i vedrog duha koji ga ni nakon svih godina nije napustio, a toga vjerovatno i održava vitalnog i mladolikog.

Bato Šišić

Podijeli

Pratite nas:
Daris je njegova sli
Uz Muju i Ajšu u Lu
})(jQuery)