PočetnaAktuelnoKemal Malovčić s razlogom je došao u BiH: Kada mogu ove ostarjele babetine od pjevačica da idu pod nož, mogu i ja zube da napravim

Kemal Malovčić s razlogom je došao u BiH: Kada mogu ove ostarjele babetine od pjevačica da idu pod nož, mogu i ja zube da napravim

Za njega bi se moglo reći da je jedan od posljednjih bh. pjevača narodne muzike, koji je u godinama, koji se vodi kao najveća legenda narodne muzike.

Riječ je o Kemalu Malovčiću. Čovjeku, pjevaču koji i u svojoj 76. godini života još uvijek izgleda mladoliko, živahno i veoma aktivno na svim poljima života. Shvatio je da bez sporta, zdrave ishrane nema ni zdravog ni dugovječnog života.

-Ako na sebe ne paziš neće te drugi paziti. Dragi Bog je rekao, pazi se i ja ću te paziti. Bez obzira na moje godine ja i dalje redovno  trčim, svaki dan po nekoliko kilometara , trčanje i brzi hod. Za veoma kratko vrijeme smršao sam osam kilograma i baš sam zadovoljan sa samim sobom. Ja to sada poredim sa nekadašnjim vremenima, kada bi mi se desio hit, bio sam presretan. A, danas sam presretan kada mi je zdravstveno stanje kao u nekog od 30 godina. Mogu ja još dosta da podnesem, ne dam se godinama jednostavno. Nedavno sam išao i u Bosnu, kako su popustile ove mjere i baš mi bilo lijepo. Dole sam se obnovio, stavio nove, porculanske zube. Sada mi svi daju 20 godina manje. Kada mogu ove ostarjele babetine od pjevačica da idu pod nož, mogu i ja sebi zube da uradim. Sada sve ove mlađe žene šarmiram osmjehom hahah, šalim se – otkrio nam je Malovčić.

Međutim Kemal je ovih dana i veoma tužan, jer mu je u njemačkom gradu Dortmundu od srčanog infarkta preminuo kum Mustafa Huskić.

-Nedavno je bio kod mene u Beču kao da je predosjetio i došao da se poselami. Nas dvojica smo kumovi više od 50 godina. Bio je ljudska gromada, svima je pomagao,a nema vala pjevača sa bh. estrade koji nije barem jednom prespavao kod njega u hotelu,a koji je vodio sa suprugom Radmilom. Ostaće meni moj Muče, u lijepom sjećanju.  On za mene nije umro, on je samo otišao na neki drugi , ljepši svijet, a jednog dana tamo ćemo se ponovno sresti. Život je takav sastoji se od tuge i sreće, od života i smrti – rekao nam je Kemal.

Veliku podršku,kako on njemu tako isto Kemal i njemu, pruža mladi i talentirani pjevač Damir Šabić Fazla koji isto živi u Beču,a koji ovih dana intezivno radi na promociji njegove najnovije pjesme koja se zove „Gazda“.

-Vjerujet mi da Fazlino vrijeme tek dolazi, on će mnogima na estradi poremetiti račune – riječi su Kemala Malovčića.

Bato Šišić

Please follow and like us:
Pratite nas:
Jedan od poznatijih
Imali smo milione eu