PočetnaAktuelnoKamere Hayat TV-a na ‘Noći Bosne i Hercegovine’ u Offenbachu: Uz Halida Bešlića, dolazi i Đuro, Jovan Divjak

Kamere Hayat TV-a na ‘Noći Bosne i Hercegovine’ u Offenbachu: Uz Halida Bešlića, dolazi i Đuro, Jovan Divjak

aU subotu 26. oktobra bit će održana već tradicionalna kulturna manifestacija “Noć Bosne i Hercegovine” organizovana u njemačkom gradu Offenbachu.

 Ovo je šesta godina zaredom kako ova kulturna manifestacija razgaljuje srca kako među građanima Bosne i Hercegovine širom Njemačke tako i Evrope. Posjetioci koji su već kupili ulaznice dolaze između ostalog iz švicarskog grada Berna, iz Pariza, Luxemburga, kao i naravno iz čitave Njemačke, okolnih gradova i regije.

Za ovogodišnju Noć Bosne  i Hercegovine u programu će učestvovati legendarni Halid Bešlić, poznati glumac Branko Đurić-Đuro, virtouz na violini Lejla Piljević, Jovan Divjak – izvršni direktor fondacije „Obrazovanje gradi Bosnu i Hercegovinu“, Pangea – Mreža njemačko – bosansko-hercegovačkih studenata i akademika u Njemačkoj, učenici Bosanske Škole u Frankfurtu, te druge istaknute ličnosti iz političkog, kulturnog i sportskog života regije i Bosne i Hercegovine.

Pored njih u programu sa narodnim igrama iz bosne i hercegovine nastupit će foklorne sekcije kud „Zlatni Ljiljani Mannheim“, BKV „Behar“ – Gießen-Wetzlar e.V., KUD „Darmstadt“ , KSV „Bosnien und Herzegowina Hanau – Main 1994“ e.V. kao i DBHKV „Sevdah – Frankfurt am Main“ e.V.

Voditelji programa: Fikret Hodžić i Ajla Muhić.

Generalni medijski pokrovitelj večeri je Hayat TV uz snimanje cjelovečernje emisije “Hayat u dijaspori” sa Ammarom Švrakićem!

Organizatori koriste još jedanput priliku da se istinski zahvale istaknutim privrednicima i sponzorima – njih 40 – na ukazanom povjerenju i neizmjernoj podršci!

Stadthalle Offenbach je sa kapacitetom od 1773 sjedeća mjesta u potpunosti rasprodana.

Noć Bosne i Hercegovine – tradicionalna, kulturna manifestacija svih gradjana, naroda i narodnosti će biti održana u subotu – 26.10.2019 u Stadthalle Offenbach, Waldstraße 312, 63071 Offenbach am Main.

 

Podijeli

Pratite nas:
Vrlo emotivano: Edin
Van Damme objavio fo