PočetnaAktuelnoKhabib: Neka mi uzmu sav novac i nagrade, neka me izbace, ja tamo više ne idem

Khabib: Neka mi uzmu sav novac i nagrade, neka me izbace, ja tamo više ne idem

Novi UFC prvak, Khabib Nurmagomedov, nakon slavlja protiv Conora McGregora i podizanja puno prašine zbog divljanja poslije tog meča, još ne zna svoju sudbinu.

Od borbe protiv McGregora prošlo je skoro mjesec dana, a Sportska komisija Nevade još nije donijela konačnu odluku osim što je dala pola zarade dagestanskom borcu, odnosno milion dolara dok se proces ne završi.

Aktualnom UFC šampionu u lakoj kategoriji odugovlačenje donošenja konačne odluke je dosadilo, pa je u Turskoj, gdje se nalazi u posjeti po pozivu predsjednika Turske Erdogana, komentirao čitavu situaciju.

– Oni su se već sastajali i ništa nisu odlučili. Žele da dođem na sljedeće saslušanje, ali smatram da nisam kriv. Ja sam samo završio ono što je inicirano prije meča. Nisam kriv i oni neka sude onom ko je. Branio sam svoju čast, obitelj i religiju. Neću ići na suđenje u Las Vegas, pa neka mi uzmu i sve pare koje sam zaradio i izbace me na 10 godina. Meč sam završio po pravilima, a onda sam završio i posao. Nikada im neću tamo otići, neka rade što žele – rekao je Khabib.

Nurmagomedov se na kratko osvrnuo i na mogući meč s Floydom Mayweatherom, koji je također prije godinu dana pobijedio McGregora. Ipak, ono što je rekao ima male šanse da se ostvari, prenosi Index.

“Dođe li do toga, bit će dvije borbe. Jedan će meč biti po pravilima boksa, a drugi po MMA pravilima.”

Pratite nas:
Pjevačica je u brak
Božo Vrećo u spotu