PočetnaAktuelnoKonzulica Višnja Lončar prisustvovala iftaru u Mainzu: Bez uzajamnog poštovanja nema ni čvrste BiH

Konzulica Višnja Lončar prisustvovala iftaru u Mainzu: Bez uzajamnog poštovanja nema ni čvrste BiH

Generalna konzulica Bosne i Hercegovine u Frankfurtu Višnja Lončar i u ovim danima mjeseca ramazana, a poštujući građane BiH islamske vjeroispovijesti odazvala se sa zadovoljstvom da ode na iftar.

Tako je nedavno prihvatila i poziv Islamskog bošnjačkog centra iz grada Mainz da dođe na iftar.

U pomenutom centru, u kojem je prisustvovao i konzul Admir Atović, dočekali su je izuzetno prijateljski i domaćinski i, najprije je proveli kroz pomenuti centar, a koji je jedan od najvećih u Njemačkoj.

-Zaista sam fascinirana onim što sam vidjela, a prije svega srdačnim dočekom. Sam ulazak u prostorije centra i džamijskih prostorija bilo je za mene nešto posebno. Ja nikad ljude nisam dijelila na vjeru i naciju već samo na dobre i loše. Ja prije svega poštujem svoju vjeru i naciju, a onda sa velikim uvažavanjem i poštovanjem gledam na sve ostale. Predstavnicima Islamskog bošnjačkog centra u Mainzu sam rekla da su im vrata generalnog konzulata uvijek širom otvorena i da su rado viđeni gosti. Uzajamno poštovanje i uzajamna saradnja mora postojati, bez toga nema ni čvrste ni sigurne Bosne i Hercegovine – rekla nam je Lončar.

Višnja Lončar bila je i u posjeti generalnom konzulatu Crne Gore u Frankfurtu, a tu ju je dočekala Ivana Đukanovic generalna konzulica pomenutog konzulata.

-Saradnja svih generalnih konzulata u Frankfurtu je veoma bitna, a posebno konzulata sa područja nekadašnje Jugoslavije. Naš zadatak i naš cilj je da budemo usko povezani, da svim našim građanima budemo na raspolaganju i da mi našim radom i saradnjom pokažemo i dokažemo da možemo da budemo zajedno, da svako od nas na pravi i iskreni način predstavlja zemlju iz koje dolazimo – riječi su Višnje Lončar.

Pratite nas:
Halid Bešlić nasta
Ceca nam priznaje da