PočetnaAktuelnoKrajišnik Sulejman Suljo Kalauzović, nekada je uvijek oko sebe imao najpoznatije pjevače: Kako danas živi i radi?

Krajišnik Sulejman Suljo Kalauzović, nekada je uvijek oko sebe imao najpoznatije pjevače: Kako danas živi i radi?

Pandemija koronavirusa zaustavila sve i u Njemačkoj.

Jedan od najstarijih ugostitelja i organizator muzičkih dešavanja pogođen je također ovim stanjem, a riječ je o Krajišniku Sulejmanu Sulji Kalauzoviću.

Suljo ima restoran u jednom malom mjestu kod Frankfurta, a u neka normalna vremena kod Sulje su gostovala najpoznatija i najpopularnija imena regionalne estrade. Danas Suljo samo prodaje jela po narudžbi, nema muzike, nema druženja, a posjetio ga je i poznati estradni menadžer Sabit Saša Dervišević.

Njih dvojica su uz kafu pričali o nekadašnjim vremenima prije korone, ali o današnjem vremenu , te vremenu koje će doći nakon korone.

-Kod mene su u 2019. godini, ali i godine prije toga, gostovali i znani i neznani pjevači. Ali pjevači koji pripadaju toj nekoj starijoj gardi poput Ljube Aličića, Milančeta Radisavljevića, Vere Matović, Jašara Ahmedovskog… Ma oni su pravili tulume do zore. Kada bi mogao da biram ko je doveo više publike i uzeo najviše para,a mislim na bakšiš, i morao da se odlučim između Vere, Ljube i Milančeta bilo bi zaista teško. To je fenomenalno kako ljudi i danas pjevaju, odrađuju posao, da im ovi današnji mlađi na crtu ne mogu stati. Od srednje generacije pjevača  izdvojio bih Moni koja je također veliki profesionalac, odlična pjevačica i veoma dobro zna kako pjesmom gostu ugoditi. Nažalost sada je sve stalo, nema nastupa, nema pjesme, ali valjda će doći neka bolja vremena. Ja samo Boga molim da ova 2021. ne bude kao 2020. godina – rekao nam je Suljo.

Na Suljinu priču nadovezao se i Sabit Sasa Dervišević koji je rekao:

-Ubjeđen da veći, ali zaista veći dio onih nadobudnih pjevača koji su prije korone bili kao neke velike zvijezde, a tu mislim na mlađu generaciju, jednostavno će da nestanu. Ili, pjevat će oni,ali pod nekim šatorom. Da, da vratit će se vrijeme šatora i šatorskih zabava,pa će mnogi moći samo tu još da pjevaju. Pa, pogledajte i ovdje u dijaspori postoje pjevači koji su živjeli od pjesme, nema posla, nema nastupa i nema ni njih. Jednostavno su nestali. Sada je čista glupost objavljivati neke nove pjesme, ja imam neke pjesme  za mog mladog pulena Menila Velioskog već spremne,ali čekamo neka bolja vremena da se uđe u studio. Takvi mladi i izuzetno talentirani pjevači poput Menila imaju šanse da nakon korone nastave tamo gdje su stali i da se predstave u punom sjaju. Ova pandemije je u pravom svijetlu pokazala i prikazala sjaj i bjedu regionalne estradne scene.

Bato Šišić

Podijeli

Pratite nas:
Govorili su da je ri
Sin podijelio na dru