PočetnaMuzikaKralj folka ponosan na svog nasljednika: Šaban Šaulić komponuje za Emira Habibovića

Kralj folka ponosan na svog nasljednika: Šaban Šaulić komponuje za Emira Habibovića

Mnogi pjevači narodne muzike maštaju da sarađuju sa kraljem folka Šabanom Šaulićem, ali samo rijetkima se ta želja i ostvari.

Međutim, poslije višegodišnje autorske pauze, Šaulić je komponovao dvije pjesme, i to za mladog ali iskusnog Emira Habibovića, koga, prije svega zbog raskošnog glasa, smatra jednim od svojih nasljednika na estradi.

Emir, koji je već godinama jedan od najtraženijih pjevača u dijaspori, do sada je objavio dva albuma, a vjeruje da će pravi bum napraviti sa trećim, s obzirom na to da je okupio odlične saradnike.

– Velika mi je čast što je Šaban riješio da mi napravi dvije numere. Poznato je da on radi samo sa vrhunskim izvođačima, a pošto smo mnogo puta nastupali zajedno, imao je prilike da se uvjeri u moje kvalitete. Nas dvojica se dugo družimo, tako da je skrojio pjesme baš po mojoj mjeri – rekao je Habibović, koji je na novom albumu okupio sve same hitmejkere.

Pored Šaulića, tu su i Saško Nikolić i njegov pokojni otac Mića, Peđa Medenica, Nenad Nikolić Patalo, a izlazak se očekuje na jesen u izdanju „Grand produkcije“.

Pratite nas:
Jala Brat se pohvali
Važe za najljepšu