PočetnaShowbizKraljica poklonila luksuznu nekretninu:Evo kako izgleda nova kuca Meghan Markle i princa Harryja

Kraljica poklonila luksuznu nekretninu:Evo kako izgleda nova kuca Meghan Markle i princa Harryja

O posebnoj povezanosti bake i unuka, kraljice Elizabete II i princa Harryja, nepotrebno je govoriti. A da joj je zaista omiljeni unuk, kako se šuška već godinama, dokazala je i nedavno, kada je Harryju i njegovoj supruzi Meghan Markle povodom vjenčanja darovala još jednu vrijednu nekretninu.

Naime, kako donosi Daily Mail, kraljica Elizabeta II poklonila je princu Harryju i Meghan Markle novi dom – imanje pod nazivom Adelaide Cottage, odavno u vlasništvu kraljevske obitelji, a to je već druga kuća koju je darovala najmlađem unuku.

Sve do sada novopečeni supružnici živjeli su u Nottingham Cottageu, u sklopu Kensingtonske palače, no sada će svoju adresu zamijeniti novom, i to luksuznim Apartmanom 1 Kensingtonske palače. Budući da je desno krilo palače trenutno još u radovima jer se preuređuje, lako je moguće da će se supružnici preseliti i u svoju novu kuću, barem nakratko.

 

A evo što sve morate znati o njihovoj novoj nekretnini:

Adelaide Cottage nalazi se istočno od dvorca Windsor, nešto više od tri kilometra od mjesta na kojem su 19. maja jedno drugome izrekli bračne zavjete. Pitoreskni dom nalazi se u sklopu kraljevskog parka koji se proteže na više od dva i pol miliona metara kvadratnih te u blizini privatnih apartmana kraljice i princa Philipa, prenosi Tportal.

Godine 1831. kuću je izgradio William IV, kralj Velike Britanije i Irske, kao utočište za njega i suprugu, Adelaide of Saxe-Meiningen, po kojoj je i dobila ime. U tu istu kući 1945. se uselio Peter Townsend, poznatiji kao ljubavnik jedine kraljičine sestre, princeze Margaret. Posljednjih godina bio je to dom Simona Rhodesa, sina kraljičine sestrične Margaret Rhodes.

Sama Adelaide Cottage interesantna je uglednim arhitektima, ali i povjesničarima, a smatra se i da je od velikog nacionalnog značenja te je zaštićena zakonom.

Godine 2015. je renovirana, a kako otkriva Daily Mail, u kući se nalazi čak sedam izlaza prema dvorcu Windsor, tako da Meghan i Harry ne moraju razmišljati o tome hoće li ih neko fotografirati.

 

Pratite nas:
OSTARILA SI MERI, IP
Nikolina Kovač: S p