PočetnaAktuelnoKukavice, pucajte u prsa: Severina se javila nakon priča s patrijarhom Porfirijem

Kukavice, pucajte u prsa: Severina se javila nakon priča s patrijarhom Porfirijem

Severina se oglasila na Instagramu nakon što su srbijanski tabloidi objavili priču da ju je prijavio patrijarh Porfirije, što je naposljetku demantirano.

-Kukavice, pucajte u prsa. Milost ne tražim… – citirala je partizanskog heroja Radu Končara.

Ko je bio Rade Končar?

Rade Končar bio je hrvatski Srbin, a kao predratni komunist godinama je bio na meti beogradskog režima. Komunističke stranke u to doba su bile zabranjene kao neprijatelji monarhije, a Končar je dio tridesetih proveo u zatvoru. Končar je rođen 1911. godine, a član Komunističke partije postao je 1934. Već 1936. bio je u zatvoru u Srijemskoj Mitrovici.

Kad je počeo ustanak protiv Nijemaca u ljeto 1941. godine, Rade Končar jedno kraće vrijeme boravi u Srbiji gdje pomaže organizaciji ustanka. No ustanak u Srbiji je bio vrlo brzo ugušen, a antifašistička borba vodila se mahom u Hrvatskoj i BiH, na području tadašnje marionetske NDH.

Kao jedan od organizatora, Končar početkom jeseni 1941. godine boravi u Dalmaciji. U Splitu je organizirao nekoliko napada protiv Talijana, pod čijom se kontrolom grad tada nalazio.

Podsjetimo, srbijsnski mediji objavili su da je Severina navodno prijetila patrijarhu Porfiriju te da ju je on, kako su tvrdili, prijavio DORH-u.

Kažu da je Severina navodno patrijarha oslovljavala “pope”. “Pope, pope, družiš se s krimosima”, navodno mu je rekla, pišu tamošnji mediji.

Njena advokatica nakon toga je rekla da o prijavi nemaju saznanja, a tajnik Mitropolije zagrebačko-ljubljanske Bogoljub Ostojić demantirao je prijavu.

Severinina odvjetnica Jasminka Biloš rekla je da se pjevačica i patrijarh osobno poznaju te da su bili u kontaktu, ali i naglasila da nemaju nikakvih saznanja o kaznenoj prijavi protiv pjevačice te je istaknula da ih iznenađuje da o tome pišu srpski mediji, a niko od onih u Hrvatskoj nema informacija o tome.

Iz DORH-a su također rekli da nije održan sastanak s patrijarhom Srpske pravoslavne crkve, što su tvrdili neki srpski mediji.

Pjevačica se navodno dva puta sastala s Porfirijem dok je on još bio mitropolit Mitropolije zagrebačko-ljubljanske, i to zbog svog sina Aleksandra.

Pratite nas:
Schumacherova žena
Darko Lazić: Laž j