PočetnaAktuelnoLepa Brena tražila pomoć Baba Vange: Sve mi je pogodila!

Lepa Brena tražila pomoć Baba Vange: Sve mi je pogodila!

Lepa Brena, kaže da joj je Baba Vanga prorekla najvažnije stvari u životu i kako će se udati i kako će živjeti.

Folk pjevačica ispričala je kako je izgledao susret sa čuvenom proročicom, šta joj je sve predvidjela, a šta se od toga obistinilo.

-Dva puta sam bila kod Baba Vange. Rekla je da ću se udati za čovjeka koji nosi bijelu uniformu. Nije mi padao na pamet teniser, mislila sam da će to biti doktor ili pekar. Ma, sve mi je to djelovalo neozbiljno jer u to vrijeme nisam razmišljala o udaji.

Rekla joj je, kaže, da će posjedovati veliku kuću u kojoj će biti puno muzičara i pjevača i da će s njima da radi.

-Pomislila sam da, ako se to ostvari, cijeli život ću gledati neke pjevače! Već sam provela dosta vremena sa ‘Slatkim grijehom’, samo mi je još trebalo da do kraja života budem okružena muškarcima. A Baba Vanga je zapravo tada govorila o Grand. Rekla je da ću imati samo sinove. Razočarala sam se što neću imati kćerku. Pitala sam je da li je sigurna, ona mi je ponovila da ću rađati samo dječake. Eto, to se i desilo. Pričala mi je da ću pjevati i putovati dok sam živa. Stalno je isticala kako ću jednog dana biti popularna. Rekla je da ću dugo živjeti i da ću biti zdrava – otkrila je Lepa Brena.

Dodaje da su ona i Saša Popović zajedno otišli kod Baba Vange.

-Ona je bila slijepa žena i do nje se moglo doći samo preko bugarske vlade. Vanga je u to vrijeme znala za mene, čak je i u svojoj knjizi napisala jedan pasus o meni. Istakla je da će ‘jedna visoka žena i lijepa žena, srebrnoplave kose, sletjeti sa neba i da će je Bugari voljeti kao što nikada nikog nisu voljeli”. To mi je zvučalo skroz apstraktno i nemoguće jer ja nisam bila osoba koja vjeruje u takva proročanstva. Međutim, kada se poslije sve obistinilo, shvatila sam da je ona najveća balkanska proročica. I dan-danas joj zapalim svijeću i sjetim se njenih riječi. Veoma sam joj zahvalna – kaže Brena.

Pratite nas:
Karleuša moli DUšk