PočetnaAktuelnoLetu Štuke i Dubioza Kolektiv udružili snage i opjevali goruće probleme bih

Letu Štuke i Dubioza Kolektiv udružili snage i opjevali goruće probleme bih

Letu štuke i Dubioza kolektiv udružili su snage u satiričnoj pjesmi “Zemlja gori” koja će mnoge navesti na razmišljanje. Ovom pjesmom Letu štuke ujedno najavljuju izlazak četvrtog studijskog albuma pod nazivom “Topla voda”.

Dino Šaran, frontmen grupe Letu Štuke koji potpisuje muziku i tekst, dao je svoj osvrt na pjesmu “Zemlja gori”.

– Čovjek ili robot? ‘Zemlja gori’ je satirična poskočica o preskakanju Homo sapiensa u lancu ishrane. Htio sam imati taj autentičan zvuk Dubioze na albumu. Inače, na svakom drugom albumu volim imati neku pjesmu za folkoteku, a ovo je jedna takva pjesma. Koliko god se mi približavali Zapadu, ipak je ovo Balkan. Mene uvijek inspiriše ono što je oko mene. Ne želim se truditi da zvučimo kao neki indie bend iz New Yorka – rekao je Šaran.

Aranžman i produkciju potpisuje Brano Jakubović iz grupe Dubioza kolektiv koja je o ovoj saradnji poslala kolektivnu izjavu.

Pokušali su da vizualiziraju našu stvarnost u kojoj umišljamo da smo bitniji od onoga što ustvari jesmo. Spot je paralelni svijet realizma i apstrakcije glavnog lika kojeg glumi Dino. Poslove obično ostavljamo nedovršenim, dok se kreditno zadužujemo kako bismo finansirali izlaske vikendom. Hljeba i igara, dok nas robot sve ne zamijeni.

Osim Šarana, u spotu se pojavljuju i ostali članovi benda Letu šruke, a u svojim prepoznatljivim odorama uloge su dobili i članovi Dubioza kolektiva.

Pratite nas:
Darko Lazić je i da
Sarajlije i brojni t