PočetnaDijasporaMajka i kćerka, Buca i Rijana, nakon takmičenje u „Grandu“: Nastao nam je opšti haos u životu

Majka i kćerka, Buca i Rijana, nakon takmičenje u „Grandu“: Nastao nam je opšti haos u životu

Do prije nekoliko mjeseci Rijana Zubanović bila je samo jos jedna od mnogih mladih pjevačica u Njemačkoj. A, onda je odlučila da se prijavi takmičenje u „Zvezdama Granda“. Nije očekivala mnogo, ali onda se sve naglo pokrenulo i zajedno sa mamom Bucom osvojila kako simpatije žirija isto tako i simpatije publike.

Rijana pjeva profesionalno već punih 10 godina. Počela je sa 18 godina, dok njena mama Buca, kako nam je rekla, pjeva od njene pete godine života. Danas ima 63 godine.

Inače, Buca ima pravo arapsko ime Hadija, a nadimak Buca dobila je nekada davn… i tako ostalo do danas.

-Trenutno u suštini imam više poziva za gostovanje, ali nisam htjela da prihvaćam baš svaki poziv za gostovanje zbog obaveza koje sam imala sa Grandom. Ja jednostavno nisam očekivala svu ovu frku oko mene jer se iskreno rečeno sa mojim prvim odlaskom u Beograd mnogo čemu velikom nisam ni nadala – odgovorila je Rijana na naše prvo pitanje koje se odnosilo na to, da li danas više radi nego prije pojavljivanja u Zvezdama Granda.

Da li si mamu namjerno povela u Beograd ili…?

-Sve je to jednostavno ispalo spontano, a ona nije ni htjela da krene sa mnom, kao pratnja. Joca, otac Maje Đorđević, joj je rekao kako je u bekstejdžu bilo grozno i umalo da nije pao u nesvijest. Onda je Buca meni rekla da neće da ide, a ja sam joj rekla da, neće valjda samu da me pusti. A, sve ostalo što se poslije dešavalo je priča za sebe.

Ko je na bini bio veći tremaroš?

-Ja u svakom slučaju. Mama se baš ponašala onako nonšalantno i meni uvijek govorila prije izlaska, opusti se, briga ta tremu, shvati to sve kao dobru zezanciju.

Šta se dešava sa daljnjim takmičenjem?

-Baš smo se ovih dana vratili iz Beograda gdje smo imali snimanje za treći krug i tu smo ispali. Dobili smo jako lijepe komentare, žiri je bio jako korektan prema nama. Prema nekim planovima u budućnosti i dalje ostajemo u Grandu i imamo namjeru uskoro da snimimo jednu novu, zajedničku pjesmu.

Koje ste pjesme pjevali u tom trećem krugu i zbog čega ste ispali iz daljnjeg takmičenja?

-Pjevali smo „Jutro je „ i „Šta je to u tvojim venama“. Glasove smo dobili od Bosanca i Viki,a ostali su glasove dali našoj prokandidatkinji, Melani iz Holandije, ali sve zasluženo. Melani je zaista izuzetno talentovana i izabrala je odlične pjesme. Nisam sujetna ni ljubomorna, zahvalna sam i na ovome što sam do sada ostvarila.

Izgleda da je Buca osvojila simpatije ne samo publike već i žirija?

-Buca je zaista nešto posebno. Ona je uvijek vesela i nasmijana dolazila na snimanje, sa viklerima na glavi je šetala po studiju, sve nasmijavala, ali i sve  ohrabrivala.

Da li si nakon pojavljivanja na Grandu osjetila zajedljivost, zlobu pjevača u dijaspori?

-Ne, zaista nikada. Ja nisam ni na koga ljubomorna, pa onda valjda nije tako niko ni na mene. Svako ima tu neku svoju nafaku.

Kako dalje?

-Iskreno ja još nisam sve posložila ovo što mi se desilo. Sa mamom sam i prije provodila dosta vremena, a sada je to bilo intezivno druženje koje me i sa te strane još više obogatilo i još jednom mi pokazalo šta znači imati mamu u životu. Ljudi nas danas prepoznaju na ulici, aerodromu, slikaju se sa nama. Ma, nastao nam je opšti haos u životu, ali sve pozitivno.

Da li namjeravaš da sada ulažeš i u svoj izgled?

-Jedino što ću da uradim, da nastavim i dalje da vježbam, da smršam još malo, a plastika ne dolazi u obzir.

Da li se sa popularnošću povećao i broj udvarača?

-Ma  nije se povećao, već se smanjio. Prije su mi na nastupima tako neki i prilazili,a sada nista, samo posmatraju, gledaju. Valjda misle da sam se ja nešto uobrazila nakon takmičenja, postala neka druga Rijana. A, ja sam ista, jer me ništa promjeniti ne može“.

Kakav je Bucin privatni život?

-Buca je osoba koja će vjerovatno doživjeti stotu godinu jer je toliko optimistična i puna pozitivne nergije. Ne sekira se za ništa, uvijek kaže svoje mišljenje, i sa Grandom i bez Granda, uvijek je ista. Buca bi mi vjerovatno bila i dobra drugarica, da mi nije majka. Bucin život je jako zanimljiv.

Bato Šišić

 

Pratite nas:
Selma Bajrami straž
Rođena Tuzlanka sa