PočetnaDijasporaMalonogometni turnir u Hanau: Na tronu ekipa Team Fox, a poslije lopte veselje se nastavilo uz bosansku kuhinju

Malonogometni turnir u Hanau: Na tronu ekipa Team Fox, a poslije lopte veselje se nastavilo uz bosansku kuhinju

Kulturno sportska zajednica BiH iz njemačkog grada Hanau ponovno je organizirala tradicionalni malonogometni turnir na kojem je učešće uzelo na desetine sportskih ekipa.

Ove godine takmičile su se ekipe KSV BiH Ljiljan Veterani, Tune Squad,Team Flex, FC Bronx Crackarau, Internationale, BKC Offenbach,SV BKC BiH Frankfurt, FC Best Dčner Neu Isenburg, Edo Bau Maintal, Ajax, Perfektion, Osmanović, Team Fox, Bosna Odewld, BK Meraja, Sportfreunde Kizo, Sonntagskicker, Croatia Hanau Black Mamba Rodgau i FC Barcelona.

Mada je svaka ekipa željela samo da učestvuje na ovom tradicionalnom malonogometnom turniru, ipak je pobjednik bila ekipa Team Fox, drugo mjesto je osvojila momčad Croatia Hanau, a treće Bosanski kulturni centar Offenbach, a četvrti su bili nogometaši ekipe Ajax.

Mirsad Memić, jedan od organizatora ovog tradicionalnog turnira i jedan od vrijednih članova kluba KSZ BiH Hanau, izjavio je kako se oni godinama trude da sačuvaju tradiciju ovog teferića, a da pri tome učestvuju svi članovi kluba, a njihov ženski dio se uvijek potrudi da se na ovom malonogometnom turniru mogu pojesti domaći kolači, popiti prava bosanska kafa, a tu su i neizbježni ćevapi.

Ovaj klub je jedan od najstarijih u Njemačkoj sa tradicijom očuvanja kulturne baštine BiH, ali isto tako sa velikim priznanjima od strane grada Hanau sa kojim ovaj klub ima veoma usku i profesionalnu saradnju.

Bato Šišić

 

Pratite nas:
Šabanova kćerka Sa
Roditelji Džejle Ra