PočetnaAktuelnoMeđu prvima na našim prostorima promijenio spol: Bila je muškarac, a onda postala atraktivna žena

Među prvima na našim prostorima promijenio spol: Bila je muškarac, a onda postala atraktivna žena

Bila je jedna od prvih osoba koje su na ovim prostorima napravile operaciju spola, iako je nakon iste dugo o tome šutjela.

Dušica Ilić samu je sebe prozvala Kleopatra, i devedesetih je u Srbiji bila najpopularnija proročica, imala televizijske emisije i telefonom proricala sudbine, sprdavši se na neki način sa svim onim u što su ljudi u stanju vjerovati. Nakon toga, potpuno se povukla iz javnog života.

Rođena kao Dušan, jedna je od prvih na ovim prostorima promijenila spol. Svojedobno je otkrila da je teškom mukom skupila novac za operaciju promjene spola. ‘Koštalo me puno truda i živaca da me okolina prihvati ovakvu kakva sam. Išla sam pjevati iz mjesta u mjesto, kavane u kavanu… Bio je to mukotrpan i težak put, ali i jedini da preživim.

Potajno sam htjela napraviti operaciju, da konačno budem ono što jesam. Ali, moja želja nije bila dovoljna. Noćima sam plakala kad se vratim iz kavane, gdje sam pjesmom uveseljavala druge. Plakala sam od nemoći zbog saznanja da ću teško zaraditi novac za operaciju, da će možda puno godina proći prije nego ostvarim svoju jedinu želju’, rekla je tada Kleopatra, a prenosi Blic. Pisalo se da je operaciju napravila davne 1985. godine, pišu srbijanski mediji.

Navodno se nakon povlačenja iz javnosti odselila u Bosnu i Hercegovinu, gdje danas živi.

Pratite nas:
Edita Aradinović po
Tony Cetinski donio