PočetnaAktuelnoMeđunarodni turnir u Njemačkoj: Fudbaleri „OFK JANJA 2009“ ipak su šampioni na svoj način

Međunarodni turnir u Njemačkoj: Fudbaleri „OFK JANJA 2009“ ipak su šampioni na svoj način

Na međunarodnom malonogometnom turniru u njemačkom gradu Neresheim – Heidenheim učestvovao je i klub „OFK JANJA 2009“ iz Janje.

Od svog osnivanja pa sve do sada, ovaj klub ostvario je zavidne rezultate na fudbalskim terenima. Tri puta osvojena je titula prvenstva na području Semberije u sklopu Fudbalskog saveza Bijeljina.

Ovaj klub zaživio je  u povratničkom mjestu Janja i do sada propratio više od 300 fudbalera sa Sembersko – Zvorničkog područja, a kojeg u najvećem dijelu finansiraju porodice Hajtić – Džemidžić uz podršku Janjarske dijaspore.

Ovaj klub uspio je da ove godine bude učesnik jedne velike sportske manifestacije u Njemačkoj.

-Težak put kroz sve nedaće ovog kluba i uspješan rad svih fudbalera do sada kao i trenera Naila Sobe, krunisao je na samom početku 2020.godine, da jednom dobrom organizacijom ukažemo mladim fudbalerima životnu šansu da svoj kvalitet koji posjeduju pokažu na prostoru evropske Unije, a gdje se talenti i te kako poštuju i cjene, kao dobri sportisti prije svega kao fudbaleri. Posebno je velika čast  za klub OFK ”Janja 2009” da smo uspjeli u svom cilju napraviti transfer iz regionalne Lige RS u elitne njemačke klubove sa dugogodišnjom sportskom tradicijom. Naši talenti i mladi potencijali će imati i u budućnosti šansu da svoj talent pokažu na pravim destinacijama, a sve to uz pomoć klubske organizacije i predsjednika kluba Amira Hajtića – rekli su nam iz kluba Janja.

Na ovom fudbalskom turniru u Njemačkoj Janjani su odmjerili snage sa sedam klubova  klubova učesnika Regionallige, Verbandslige, Landeslige i Bezirkslige, koji po odmjeru na  ligu iz BiH stoje na većem ligaškom nivou.

Ipak, je OFK Janja 2009 pokazao zavidne rezultate i neočekivano se našli u samom završetku odnosno finalu ovog turnira.

U finalu su se sastali sa klubom „FV Illertissen 192“ iz regionalne lige  Bayern( 4. njemačka liga ). Tokom cijele utakmice bili su nadmoćnija ekipa, igrali  bolji i brži fudbal, tehnički su bili mnogo bolji.

Tako su i zaslužili da svojim igrama, a posebno igrom u finalu da budu i šampioni. Međutim, ipak je sportska sreća bila na strani iskusnijeg kluba sa dugom tradicijom postojanja.

-Domaćini ovog turnira klub SV Neresheim sa  Stefanom Aubelom dočekali  i ugostili su nas na najvećem nivou Bili su oduševljeni našom disciplinom, ponašanjem na terenu i odličnim igrama, a posebno kvalitetu koji posjedujemo, što nas izuzetno raduje, da smo opravdali povjerenje koje nam je ukazano. Velike zaslugu za ovu oranizaciju pripadaju svakako bivšem reprezentativcu BiH U-19, te fudbaleru Vfb Stuttgarta, FC Augsburga i 1. FC Kaiserslauterna i sadašnjem vlasniku menađerske agencije ” Sportstar Agentur’  Halilu Hajtižu iz Heidenheima i njegovoj porodici porijeklom iz Janje – rekli su nam iz kluba Janja.

Janjani su na ovom turniru imali i veliku podršku sa bina, a bili su to Bosanci i Hercegovci koji žive u Njemačkoj.

Najveći  klubski uspjeh je u tome, što su uspjeli da dogovore par  transfera iz OFK ” Janja 2009 ” u elitne Njemačke klubove. Ovih dana bit će potpisani ugovori fudbalera OFK ”Janja 2009” Milana Krstića i Ragiba Čiraka sa klubovima SV Neresheim, FV Illertisen.

Sastav:  Huso Kavazović, Haris Bečić, Andrija Šimanić,  Ragib Čirak, Vladimir Molerović,  Milan Krstić,  Adis Hadžihajdić,  Mirza Abidović,  Semir Dedić,  Filip Blagojević. Trener Momir Krstić, predstavnik Amir Hajtić – AKO.

Bato Šišić

 

 

Podijeli

Pratite nas:
Sreća u porodici Mu
Hoće li se bosanska