PočetnaShowbizMeghan Markle progovorila o pobačaju

Meghan Markle progovorila o pobačaju

Vojvotkinja od Sussexa Meghan Markle je u kolumni za New York Timers prvi puta progovorila o pobačaju, temi koja je još uvijek svojevrsni tabu te su njezinu ispovijest u srijedu pozdravile razne udruge osnovane kao potpora obiteljima koje su izgubile dijete.

-Čestitam Meghan jer je imala hrabrosti podijeliti svoju priču s toliko ljepote i elokvencije – izjavila je Zoe Clark-Coates, dužnosnica udruge Mariposa Trust koja pomaže osobama koje su izgubile dijete.

-To je tema o kojoj se ne priča često – dodala je Clark-Coates, autorica knjige o tuzi i trudnoći, javlja Hina.

Po njezinim riječima, svaki puta kada neka slavna osoba govori o spontanom pobačaju ili kada to bude tema neke televizijske serije, “uočavamo veliko povećanje broja ljudi koji traže našu pomoć”.

Napisan u prvom licu, članak vojvotkinje opisuje patnju njezinog supruga Harryja te njihovu zajedničku tugu i bol. Meghan i Harry su roditelji 18-mjesečnog Archija.

Podaci udruge Tommy’s, koja financira istraživanja o pobačaju i prijevremenom porodu, kažu da jedna od pet trudnoća završi pobačajem ili prijevremenim porodom, što je oko 250.000 takvih trudnoća godišnje u Velikoj Britaniji.

Sophie King, primalja u toj udruzi, tvrdi da je pobačaj još uvijek tabu tema u društvu te da majke poput Meghan, koje su odlučile podijeliti svoje iskustvo, to rade kako bi stale na kraj stigmi i sramu.

Meghan Markle doživjela je spontani pobačaj u julu. To se, kako je rekla, dogodilo za vrijeme presvlačenja njihova prvorođenca Archieja, a bol je opisala kao oštar grč.

Harry i Meghan su u studenome prošle godine otišli živjeti u Kanadu, ali su se u martu preselili u SAD, u Los Angeles.

Podijeli

Pratite nas:
Hana Hadžiavdagić-
Ksenija Pajčin bi d