PočetnaAktuelnoMensur Dimnjačar je najraspjevaniji Bosanac u Zagrebu: Na estradi je puno lažnih prijateljstava

Mensur Dimnjačar je najraspjevaniji Bosanac u Zagrebu: Na estradi je puno lažnih prijateljstava

Zaisigurno jedan od najraspjevanijih Krajišnika je Mensur Dimnjačar. Ovaj Bosanac velikog srca sa adresom u Zagrebu, godinama njeguje muziku. Svako malo pa nas Mensur obraduje nekom novom, lijepom pjesmom. Jednostavno, veli on, ne može bez muzike.

A, muzika je njegov hobi. Našalit će se pa reći kako je sreća da se ne hrani od muzike. Jer, nastavlja Mansur, nekada se moglo živjeti od pjesme… danas vrlo teško.

Ne samo da je Krajišnik raskošnog glasa, već i uspješan biznismen u Zagrebu. Uz podršku porodice koja mu je svakako na prvom mjestu, nastavlja on, sigurno da ne bi uspio odnosno napravio ono što danas ima.


Estrada mu na momente omrzne. Kroz nju je upoznao i neku drugu, prljaviju stranu pa često ponavlja kako je sreća da nismo svi isti.

-U današnjem vremenu onome kome baš valjaš, neću reći kome pomogneš, taj će te poslije „staviti na lomaču“. Puno je lažnih prijateljstava na estradi pa zbog toga kažem da sam zahvalan Bogu što ne živim od muzike, što mi estrada nije izvor prihoda. Ovako ću i dalje pjevati, za svoju dušu, za one koji me vole slušati – priča nam Mensur.

U njegovom domu i uredu puno je nagrada i priznanja koje je dobivao. Ne samo u Bosni već i u Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori… Vole ga sa svih strana.

Mensur kaže da privatni posao dobro ide.

– Relativno dobro. Situacija nigdje nije sjajna, ali i pored toga moje firme rade sasvim dobro. Djeca su, takođe, Bogu hvala, zdravo i dobro, ponosan sam na njih, kao i na svoju najveću ljubav, svoju voljenu dušu – suprugu Melihu. Ne znam šta bih bez nje i njene podrške u svemu što radim – a puno radim. Posebno što me “trpi” kada je muzika u pitanju – kroz smijeh priča Menso Dimnjačar.

Ali ja njoj od srca zapjeva i jednostavno ona nema riječi kao ni prvog dana kad su se sreli, a sreli smo se prije 23 god.

– Zadovoljan sam, ako bi podvlačili crtu o poslovnosti. Nadam se da je tako i kod mojih uposlenika kojih je svakim danom sve više. Trudim se da svi budu zadovoljni i da na pravi način osjete plodove svog rada i truda.

– Pored toga, ovih dana sam malo aktivniji oko vile u Klenovici. Stiže nam ljetna sezona, pripreme su u toku i gosti u narednom periodu moraju biti zadovoljni u mojim apartmanima, a kako je oduvijek bilo.

Priznat će da voli fino pojesti. Pogotovo ako se na trpezi nađu specijaliteti bosanske kuhinje. Mada svjkestan da ne bi smio toliko jesti jela sa roštilja, Dimnjačar ne može tome odoljeti.

-Čovjek za svoje pare, od sebe napravi bolesnika. Pa ne treba ga ni žaliti – kroz smijeh kaže Mensur Dimnjačar.

Pratite nas:
Katarina Živković
Pogledajte kako Dara