PočetnaAktuelnoMerees Hodžić napustio svoje Živinice: je li on ozbiljna prijetnja Huletu, zašto ga hvali Andreana Čekić

Merees Hodžić napustio svoje Živinice: je li on ozbiljna prijetnja Huletu, zašto ga hvali Andreana Čekić

Bosnu i Hercegovinu svakim danom sve više i više napuštaju mladi ljudi, a jedan od njih je i muzičar, pjevač Merseed Hodžić iz Živinica.

Koronavirus je samo dokrajčila ono za šta su se mnogi još držali, a to je da će jednog dana biti bolje.

-Nadao sam se, vjerovao, da će se situacija vremenom popraviti,ali nakon pandemije grad u kojem sam živio, država… sve više i više su tonuli,a ja nisam imao izbora, već da svoju sreću potražim negdje drugu. Zahvaljujući mojim dobrim drugovima dobio sam posao, radnu i boravišnu dozvolu u Belgiji i gradu Balen-Antwerpen. U jednoj firmi sam registriran, radim neke lakše poslove i veoma sam zadovoljan. Kada u Njemačkoj stane ovo ludilo od korone onda ću moći svaki vikend da radim,odnosno da pjevam. U Bosni sam bio bez perspektive, sve što bih zaradio, to bi se odmah potrošilo, bez šanse da se nešto uštedi. Ja imam dvoje djece iz dva braka, i moram sad njima da obezbjeditim budućnost – rekao nam je na početku razgovora Merseed.

Estradnu karijeru Merseed je započeo kao klavijaturista popularnog pjevača Huleta, ali prije šest godina počeo je samostalno da pjeva i to veom uspješno. A, kako nam reče u muzici je skoro, pa čitav dosadašnji život.

Da li si sada konkurencija Huletu?

-Hahahah joj opasan si. Niko nikom nije konkurencija, svako ima svoju nafaku. Svako od nas se bori na svoj način, neko manje neko više uspješno,ali bitno je da se radi.

Jedan si od rijetkih mladih pjevača koji fura fazon „Južnog vetra“?

-Ja sam iz tog kraja u kojem se ta vrsta  muzike najviše slušala i tako sam i ja sebe vidjeo u tome,ali sam se i nadograđivao. Dosta sam romskih svirki radio, romskih svadbi,a tu se isto tako moglo dobro zaraditi, a iskreno govoreći tu se i najbolje snalazim.

Tvoje pjevanje i taj tvoj stil „Južnog vetra“ javno je pohvalila na društvenim mrežama popularna srbijanska pjevačica Andreana Čekić, koliko ti je to značilo?

-Kada sam svojevremeno uradio cover za pjesmu „Kuda ideš srećo moja“ od Sinana Sakića,pozvao me Goran Čomor u njegovu emisiju na Grandu da se malo reklamiram i učinio je to posve besplatno i zbog toga mu se i ovaj put javno zahvaljujem. I njemu se svidjelo kako sam to  uradio. Baš tada na Grandu je bila i Andreana koja je došla da snima neku drugu emisiju i slušala je mene kada sam pjevao. Silazeći sa bine , ona me zaustavila i uputila mi iskrene čestitke,a dan poslije pohvalila me i na društvenim mrežama i objavila taj moj cover na njenoj stranici. Ima dosta kolega koji će te podržati, ali i mnogo više onih koji žele da te spriječe da napreduješ.

Da li planiraš da sebe malo više reklamiraš u Srbiji i na tamošnjim medijima?

-Ništa,ali zaista ništa nije isključeno. Ja sam se svojevremeno bio prijavio na audiciju za Zvezde Granda, bio sam i primljen,ali Huletov menadžer Vaha mi savjetovao da se takmičim u programu OTV Valentino,ali sada gledajući iz ove perspektive bila je to greška. Rekao mi je, da je bolje da se prijavim na to takmičenje, neću imati veliku konkurenciju i sigurno ću pobjediti. Međutim tu sam se našao samo među finalistima,ali i nama, odnosno meni kao finalisti bili su obećali snimanje pjesme,ali ništa od toga se nije desilo. Snimio sam samo cover,a koji u suštini ne košta ništa, jer snimaš tuđu i već snimljenu pjesmu. Da sam otišao na Grand , sigurno bi prošao par krugova i to bi mi bila odlična reklama. Ali, u suštini ne kajem se, tako je kako je.

Bato Šišić

 

 

Podijeli

Pratite nas:
Toliko emocije je Ed
Dragan Savić za Eks