PočetnaAktuelnoMilan otkrio detalje sa suđenja: Igor Kojić je divljao kad su mi doveli sina, prijetio mi je, psovao

Milan otkrio detalje sa suđenja: Igor Kojić je divljao kad su mi doveli sina, prijetio mi je, psovao

Milan Popović i hrvatska pjevačica Severina Kojić vodili su dugogodišnju borbu za starateljstvo nad sinom Aleksandrom (7), koja se završila se u četvrtak odlukom Opštinskog suda u Zagrebu da dijete od tog trenutka živi sa ocem.

Severina će ubuduće sina viđati dva puta sedmično po podne i svaki drugi vikend od subote ujutru do nedelje uvečer. Ovakva odluka digla je veliku medijsku prašinu, a Severinin advokatski tim je najavio žalbu.

Milan Popović otkriva da njegov cilj nikada nije bio da oduzme dijete majci, kao i da je starateljstvo i dalje zajedničko, s tim što će dijete sada živjeti s njim.

Iako ste rekli da će Aleksandar provoditi koliko god želi vremena s majkom i da ćete njoj dozvoliti da vidi dijete kada poželi, Severina za medije ističe broj sati mjesečno koji joj je sud odredio privremenom mjerom, kao da joj je zabranjeno da viđa dijete. Zbog čega to radi i da li ćete zaista dozvoliti djetetu da viđa majku kada ima potrebu iako to nije po pravilima privremene mjere?

-Znači ovako, svaka presuda na ovom sudu počinje sa u slučaju da izostane dogovor roditelja, roditelji će se pridržavati sljedećih pravila. Znači, dogovor roditelja je uvijek iznad bilo koje presude (osim, naravno, kada sud odluči da nije u interesu djeteta da jedan od roditelja viđa dijete, ali to je sasvim druga priča). Ukoliko deijte bude htjelo da provodi više vremena sa majkom i ako majka bude poštovala djetetove obaveze što se tiče škole i drugih aktivnosti, ne vidim problem da mama i sin ponovo više vremena provode zajedno. Skrenuo bih pažnju na to da je Severina sama glava svoje porodice, koja izdržava cijelu porodicu, mnogo radi, aktivna je i ima jako malo slobodnog vremena na raspolaganju. Vrijeme koje je ona do sada provodila sa sinom, iako je po staroj presudi dijete žijvelo kod nje, bilo je vrlo ograničeno.

Koji su razlozi zbog kojih je Opštinski sud u Zagrebu donio presudu da vi budete Aleksandrov staratelj?

-Presuda ne glasi da ja budem staratelj, Severina i ja ostajemo da budemo zajednički staratelji našem djetetu, osim u dva aspekta starateljstva, presuda jedino definiše da će dijete sada da ima adresu kod mene, ali će i dalje nastaviti da provodi vrijeme i sa majkom i sa mnom, znači daleko od toga da je dijete majci oduzeto.

Da li je istina da vas je u četvrtak uvečer, kada je dijete dovedeno kod vas nakon sudske presude, Igor Kojić vrijeđao i prijetio vam?

-Da, istina je i imam namjeru da tražim zaštitu od takvog divljačkog ponašanja, posebno što se sve događalo pred djetetom.

Saznali smo da Severina od 14. oktobra nije vodila dijete u školu, tačnije 45 radnih dana. Zbog čega dijete nije išlo u školu i kako ste na to reagovali? Takođe, saznali smo da je škola zbog toga podnijela prijavu protiv majke Severine Kojić za zanemarivanje prava djeteta.

-Ovo je vrlo osetljiva tema o kojoj ne bih smio da iznosim detalje s obzirom na to da je istraga za zanemarivanje djeteta u toku. Mogu samo da kažem da je djetetovo pravo, a roditeljska obaveza, da dijete ide u školu. Moja namjera je da, naravno, dijete vodim u školu.

Da li je jedan od brojnih razloga za ovu presudu to što je Severina socijalnoj radnici jednom prilikom rekla da je kravetina, a vama na suđenju da ste seljačina?

-To što je neko nevaspitan i sebi dozvoljava da bude bahat je ovde nebitno pošto se ne radi o situaciji koja se odnosi na dijete. Ovaj cijeli sudski spor se vodio isključivo kako bi se zaštitili interesi i prava djeteta.

Pratite nas:
Selma Bajrami se ogr
Lepa Brena: Htjela s