PočetnaAktuelnoMoj otac nije dobro, sve je u božijim rukama! Azra Husarkić otkriva zašto je napustila takmičenje, je li zanemarila karijeru, druži li se s kolegama

Moj otac nije dobro, sve je u božijim rukama! Azra Husarkić otkriva zašto je napustila takmičenje, je li zanemarila karijeru, druži li se s kolegama

Mnogi ljubitelji narodne muzike,a posebno oni koji prate dešavanja u Zvezdama Granda primjetili su da u tom takmičenju više nema popularne Tuzlanke Azre Husarkić.

Iako je bila jedna od najboljih takmičarki koja je svaki novi krug završavala sa svih šest glasova, Azra se nečujno povukla, pa je to bio i povod da je kontaktiramo i da nam konačno otkrije o čemu se radi.

-Iz Zvezda Granda sam se povukla zbog privatnih odnosno porodičnih stvari. Moj otac se razbolio, situacija je bila veoma ozbiljna, a to je ubiti i glavni razlog mog kompletnog povlačenja iz tog takmičenja. Mjesecima sam bila pod tim stresom, moj otac nije bio dobro, stalno smo išli od ljekara do ljekara, od bolnice do bolnice. Kada su bila snimanja uvijek sam imala taj neki osjećaj nemoći ili bolje rečeno osjećaj da ako odem može se u međuvremeno nešto s njim desiti. Iskreno rečeno, situacija u porodici nije bila idealna. Nekako sam išla nazor, sve mi je bilo knap, bez nekih većih priprema. Jave mi kad imam snimanje, pa se ja samo par dana prije toga počnem spremati od pjesme do haljine, pa je sve to bilo neprofesionalno sa moje strane. Pa i koronavirus je učinio svoje. Sve se to skupilo i onda sam izgubila želju za svim time. Nisam jednostavno htjela da se blamiram. Imala sam do tada dobre pjesme, dobre komentare, imala podršku ljudi, kovali su me u zvijezde. Nisam htjela da radim sve to polovično,ili sve ili ništa. Između takmičenja u Zvezdama Granda i moga oca, odlučila sam se za oca i nisam ni jednog momenta požalila.

Kako je tvoj otac danas?

-Ma, svi mi znamo kako je sa našim ljekarima, bolnicama. Ideš od jednog do drugog, jedan kaže ovo, drugi ono, pa onda svi počinju da ti govore isto i na kraju odustaneš od svega toga. Pomirili smo se sa situacijom, činjenice smo bacili na stol, pa sada samo pozitiva , i sve je u Božijim rukama.

Kako je tvoj mentor Ana Bekuta regaovala na tvoje odustajanje od daljnjeg takmičenja’

-Iskreno govoreći, mislim da je ona bila nekako tužnija, već sto sam ja bila. Vodili smo duge razgovore i nekako sam pokušala da opravdam tu svu situaciju. Vodila sam razgovor i sa Sašom, nisam htjela da se bilo ko u svoj toj situaciji loše osjeća. Da se niko ne osjeća izdanim ili prevarenim. Ana i ja smo imali divnu saradanju i mimo tog takmičenja. Iskazala je želju da mi pomogne i oko kompletne situacije sa mojim ocem. Bilo joj je žao i teško. Čule smo se i poslije toga,ali ja nisam htjela da je  opterećujem sa mojim privatnim stvarima. Iz svega toga sam izašla u nekim prijateljskim odnosima. Ja nisam ništa htjela ni da objavljujem na društvenim mrežama,razlog mojeg odustajanja. Sa Sašom sam imala  jedan konstruktivan, kvalitetan i prijateljski razgovor,a u kojem je i on izrazio želju da mi pomogne. Ja sam htjela da se sa svim tim sama izborim, da nastavim dalje bez neke pretjerane medijske pažnje. Onaj ko je trebao da zna moj razlog odlaska, taj je i znao.

Sada si se više posvetila tome da završiš fakultet?

-Da , ovih dana smo imali apsolventno slikanje, a povodom četvrte završne godine. Bit ću diplomirani pravnik, koja je završila, ne kupljeni već državni fakultet. Mnogi me pitaju kako ću dalje,a ja odgovaram da sam ja oduvijek u muzici, a to je od moje osme godine života. Dakle već punih 16 godina ja pjevam, hej pa to je skoro dvadeset godina. Započela sam na nekim ozbiljnim festivalima, pa su onda uslijedile svadbe, nastupi. Danas se mogu po pitanju muzike svemu prilagoditi. Mogu da budem i koncertni i svadbarski pjevač. Ja sam se dobro namučila da stignem do diplome diplomiranog pravnika, i neću je se odreći ili jednostavno baciti,ali prevelike ambicije po pitanju prava, u tom smislu da upisujem master nemam. Drago mi je što ću biti fakultetski obrazovani estradni radnik. Voljela bih naravno da budem i u pravu, da me ljudi ne doživljavaju kao klasičnu pjevačicu. Volim da ostanem tu negdje  u zlatnoj sredini po pitanju pjesme“.

Da li si po pitanju takmičenja stavila tačku?

-Mislim da jesam, ovo u ZG je bilo posljednje. Jedno moram da priznam, meni su ZG mnogo donijele, mnoge dale svih ovih godina moga takmičenja. Upoznala sam mnogo ljudi, proširila sam krug poznanstva po cijelom Balkanu, to je bila odskočna daska u mojoj karijeri,ali takmičenju je kraj. Okrenut ću se snimanju novih pjesama, covera, nastupima.

Pratiš li Zvezde Granda?

-Pratim i moram da kažem, da ima jako dobrih kandidata,a posebno pratim one koje poznajem, sa kojima sam se takmičila i sa kojima sam ostala u dobrim odnosima. Svima od srca želim sve najbolje“.

Tvoje mišljenje o tvojoj Tuzlanki Belmi Huseinefendić?

-Belma je tamo otišla sa nekim njenim originalnim fazonom. Drugačija je od drugih, donosi taj neki novi filing na to takmičenje,a to se i traži. Ima taj neki x faktor u sebi. Ona na scenu donosi i glumu i pjesmu“.

Bato Šišić

 

 

 

Please follow and like us:
Pratite nas:
Edinu Hadžipašiću
Njegov brak nije pol