PočetnaŽivotMuhamed Cviko iz Sarajeva, otac tromjesečne bebe, za operaciju treba 34.000 eura: I supruga Sinana Sakića uključila se u akciju

Muhamed Cviko iz Sarajeva, otac tromjesečne bebe, za operaciju treba 34.000 eura: I supruga Sinana Sakića uključila se u akciju

Islamaska zajednica Bosne i Hercegovine, medžlis Islamske zajednice Sarajevo – džemat “Aneks”, pokrenuo je humanitarnu akciju, prikupljanja novčanih sredstava za izliječenje sarajlije Muhameda Cvike.

Za Muhamedovu operaciju potrebno je 34.000 eura da bi Cviko mogao otputovati u Tursku i na jednoj od tamošnjih klinika pronašao spas za svoje izliječenje.

U ovu kaciju uključila se i dijaspora, a prvi koji su se odazvali je estradni menadžer Hilmo Peljto, a u akciju se uključila i Sabina Sakić, supruga rahmetli Sinana Sakića.

-Muhamed Cviko, prijateljima poznat i kao Klej, hitno treba našu pomoć. Treba pomoć dobrih ljudi koji su u mogućnosti da pomognu onoliko koliko ko može. Svaki uplaćeni iznos je bitan, bez obzira koliki on bio, ako je sa halalom i od srca. Muhamed i njegov supruga nisu u mogućnosti iznos od 34.000 eura da sami prikupi, a uz to imaju malu bebu, dijete od tri mjeseca koje treba oca. Zato dragi prijatelji, znani i neznani, pomozite, dijaspora BiH je jaka, snažna i uvijek spremna pomoći onima kojima je pomoć zaista potrebna. Taj donirani novac mnogima od nas ne znači mnogo,a Muhamedu Cviki znači veoma mnogo, znači put ka njegovom izliječenju, znači put da gleda odrastanje svoga djeteta, da i dalje bude stup i oslonac porodice – rekao nam je Peljto.

Muhamed Cviko boluje od tumora na mozgu.

Novac se može uplatiti na:

MUHAMED CVIKO, “SBERBANK”, broj računa je: 140 101 5000 193 863 (ovo je račun za uplate u i iz BiH), a veoma ubrzo otvara se i račun za uplate iz inozemstva.

Pratite nas:
Zbog Harisa ću sebi
Slala joj korpu cvij